• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Batman İHL`nin LYS Başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2011-2012 eğitim-öğretim yılının üniversite giriş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ve okulların başarı durumları ortaya çıkmaya başladı. Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite giriş sınavlarında kayda değer başarılara imza attı.

2011-2012 eğitim-öğretim döneminde çeşitli kurumlar tarafından düzenlenen farklı yarışmalarda Batman ilini başarıyla temsil eden ve başarılı dereceler alan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, üniversite girişinde elde ettikleri başarılarla da okullarının gurur kaynağı oldular.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyeleri şunları kaydetti, \"Bilindiği gibi katsayı probleminin ortadan kalkmasının ardından öğrencilerimizin farklı tercihler yapabilmelerinin yolu açıldı. Bu kapsamda, bu yıl öğrencilerimizin çok farklı üniversitelerden çok farklı fakülteleri kazandığını büyük bir gururla ifade etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin Tıp Fakültesinden, mühendisliklere, öğretmenliklerden, işletme-iktisat fakültelerine kadar çok değişik alanlardaki okulları kazanmış olması bizlere ve tüm öğretmen arkadaşlarımıza büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Bizlere bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi buradan kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve bundan sonraki hayatlarında da başarılı olmalarını temenni ediyoruz.\"
Okul Aile Birliği yetkilileri, okul öğrencilerinin geçtiğimiz yıllarda da üniversite sınavlarında yüzde ellinin üzerinde başarı elde ettiklerini fakat katsayı engelinden dolayı yaşanan sıkıntılar nedeniyle sadece kendi alanları olarak gözüken İlahiyat Fakülteleri ve Din Kültürü bölümlerine ağırlıklı olarak tercih yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Kayıt Tarihlerine Dikkat
Okul Aile Birliği yetkilileri, ayrıca Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi`ni tercih eden ve asil listeden okulu kazanan öğrencilerin kesin kayıt tarihlerine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatarak, \"Okulumuzun Anadolu bölümünü asil listeden kazanan öğrencilerimiz mutlaka belirtilen tarihler arasında kesin kayıtlarını yaptırsınlar. Aksi takdirde kayıt haklarını kaybedecekler ve yeniden kayıt yaptırma şansları da maalesef olmayacak. Batman Anadolu İmam Hatip Liseli olma şanslarını da kaybetmiş olacaklar\" ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir