• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mısırlı Yetkili Gazze İddialarını Yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi, dün (25 Ağustos Cumartesi) bazı medya organlarında yer alan ve Mısır`ın Sina saldırısına karıştıkları şüphesiyle Gazze`den üç Filistinliyi teslim etmesini istediğini iddia eden haberleri yalanladı.

Alman Haber Ajansı`na konuşan Mısırlı yetkili, söz konusu haberlerin gerçekle hiçbir alakası olmadığını bildirerek, "Şu ana kadar saldırının sorumlusu olarak hiç kimseye ulaşabilmiş değiliz ve Hamas`tan da hiçbir Filistinliyi teslim etmesini istemedik" dedi.

Mısırlı yetkili, geçen hafta Mısır Savunma Bakanı`nın Sina Yarımadası`nı ziyareti sırasında söylediği gibi saldırıya karışanların mutlaka yakalanacağını belirtti.

Terör saldırısını gerçekleştirenleri yakalamak için Sina`da başlatılan "Kartal-2" operasyonunun devam ettiğini ifade eden Mısırlı yetkili, Sina Yarımadası`nın katillerden ve kanun kaçaklarından tamamen temizleneceğini açıkladı.

Londra`da yayınlanan El-Hayat gazetesi, Mısırlı güvenlik kaynaklarının saldırıya karışan ve Gazze`de saklanan üç kişinin kimliklerinin tespit edildiğini ve Mısır`ın Gazze hükümetinden bu kişileri teslim etmesini istediğini yazmıştı.

Ramazan ayının 17’sinde Sina Yarımadası`nda Mısırlı askerler iftar için hazırlık yaparken gerçekleştirilen terör saldırısında 16 asker hayatını kaybetmiş ve 10 asker de yaralanmıştı.
 

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir