• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Kanada Kilisesi İsrail Mallarına Boykot İçin Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Dış haberler servisi - Riyad Makaev

Kanada Birleşik Kilisesi kendi cemaatine, İsrailli yerleşimcilerin ürettiği herhangi bir ürünlerini satın almayı önlemek için, çağrı yapacağını açıkladı. Ayrıca, Birleşik Kilisesi Kanada hükümetinden, İsrailli yerleşimcilerin ürettiği ürünlerine diğer israil ürünlerinden ayırt etmek için uygun etiket vurulmasını da talep edecek.
Protestan Kilisenin hazırladığı boykot, Filistin topraklarında İsrail`in yasadışı yerleşimcilerin inşasını ve işgalini sonlandırmayı hedefleyen kilisenin büyük bir planın parçasıdır.

Kilisenin temsilcisinin açıklamasına göre, boykot girişimi İsrail karşıtı bir içerik değil İsrail işgaline ve yasadışı yerleşime yönelik bir girişimidir. Ayrıca Kilisenin temsilcisi, "Biz herhangi bir şekilde İsraili ve Yahudi halkı kötülemek niyetinde değiliz”, diye sözlerine ekledi.

Cezadan muaf olma
Kilisenin Temsilcisi şunları vurguladı: 2005 yılından itibaren günümüze kadar kaydedilen Filistinlilere karşı yerleşimcilerin şiddete başvurma ilişkin 781 vakaa tespit edilmiştir. Ancak, % 90 iddianame olmadan kapanmıştır.

BM`nin geçen sene hazırladığı rapora göre, Filistinlilerin mülk üzerine 300 saldırı konusunda taahüt etmişlerdir. 2009`da ise böyle saldırılar 200 tespit edilmişti. Çoğu böyle durumlarda, İsrail askerleri müdahele etme yerine olayı seyrederek yasadışı yerleşimcileri koruma tercihi çok dikkat çekicidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir