• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
İran ve İtalya`dan Kınama Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Radyo Televizyon Kurumu`nun (IRIB) haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, saldırı dolayısıyla başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Mihmanperest, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi`nin de Türkiye mevkidaşı Ahmet Davutoğlu`na gönderdiği mesajda saldırıyı kınadığını söyledi.

Salihi`nin mesajında, ``Acısını paylaştığımız dost ve kardeş Türkiye halkı ve devletine başsağlığı ve geçmiş olsun diliyorum`` ifadesini kullandığı belirtildi.

İtalya`nın Ankara Büyükelçiliği`nden yapılan açıklamada da İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano`nun Gaziantep`te meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e bir başsağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Napolitano`nun, şahsının ve tüm İtalya halkının dost ve kardeş Türkiye`nin yanında olduğunu ifade ettiği belirtilen açıklamada, İtalya`nın Ankara Büyükelçiliği`nin de Gaziantep`te meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığı, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir