• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Yaz Kur`an Kursunda Kapanış Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Kiremithane merkez Camiinde yapılan törene Adana İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Yüreğir Müftülük Şefi Celal Mazlum ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kur`an-ı Kerim`in okunduğu, duaların edildiği, ilahi ve şiirlerin seslendirildiği programa yoğun ilgi dikkat çekti.

İki ay süreyle düzenli olarak kurslara devam eden öğrencilerden kurs sonunda Kur`an-ı Kerim, ezber ve dinimizi öğreniyoruz (1-2) kitaplarından yapılan yarışmada; birincilerine bisiklet, cep, telefonu, çeyrek altın, ayrıca kursa devam eden tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Programla ilgili bir konuşma yapan İl Müftüsü Arif Gökce, "Her yıl olduğu gibi bu yılda yaz tatilinde din görevlisi kardeşlerimizin okutmuş olduğu evlatlarımızın yapacağı etkinlikleri görmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Türkiye`nin dört bir köşesinde din görevlisi kardeşlerimiz, evlatlarımızı hayata hazırlamak üzere yaz tatilinde onlar sağda solda gezip tozmasınlar diye, hiç olmazsa ileride hayatlarına daha güzel bir şekilde hazırlansınlar diye, Kur`an öğretiyorlar, Kur`an`dan dualar süreler ilmihal öğretiyorlar.

Bugünde bunun semeresini almak üzere yarışma düzenlemişler. Ben emeği geçen bütün din görevlisi kardeşlerimizi Bilhassa Kiremithane İmam Hatibi Mehmet Sönmez başta olmak üzere diğer camilerdeki görevlileri kutluyorum, anne-babalarınızı tebrik ediyorum. Onlar için çalışan, onlara yol gösteren İlçe müftülerimizi de tebrik ediyorum. Çocuklarının peşine düşen dini bir eğitim almaları için gayret gösteren velilerimizi de tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) `sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğretendir` buyuruyor. Bu çocuklarımız şimdi Kur`an-ı öğrenen oldular, önümüzdeki yıllarda öğrendiklerini arkadaşlarına, kardeşlerine öğreterek öğretme sıfatını elde edecekler hayırlılar sınıfına geçeceklerdir" dedi.

Törene katılan çok sayıda vatandaş ve veliler kursların faydalı olduğunu ifade ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler. (Mustafa Çiçek-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir