• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Hac Seminerleri Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana İl Müftülüğü`nce 2012 yılında hacca gidecek hacı adayları için Sabancı Merkez Camiinde seminerler düzenlenecek. Seminerde hac ibadeti hakkında genel bilgiler verilecek, kafile başkanı ve din görevlileri ile tanışılacak.

05 Eylül 2012 Çarşamba günü saat: 08.30`da başlayacak seminerde, İl Müftüsü Arif Gökce`ın yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Mustafa Turan ve Saliha Bilgiç, Vaizler Ayşe Gültekin, Ahmet Arıkan, Halit Yenen, Adana İl Sağlık Müdürlüğü`nden Dr. Seval Urun`un görev alacağı açıklandı.

Hac Seminerleri hakkında açıklama yapan Adana Müftü Vekili Kemal Aydoğan, \"Hacca gidecek vatandaşlarımıza 05 -11 Eylül 2012 tarihleri arasında `Hac Hazırlık Kursları` verecektir. Söz konusu seminerlerin ilki Adana`da 05 Eylül 2012 saat 08.30`da Sabancı Merkez Cami`nde gerçekleştirilecektir. Kursa her hacı adayının mutlaka katılması gerekmektedir\" dedi.

Müftü Vekili Aydoğan, \"Söz konusu Seminere kadın-erkek bütün hacı adaylarının katılması gerekmektedir. Çünkü hac, insanın ömründe bir defa yapmak zorunda olduğu İslam`ın temel ibadetlerinden biridir. Böyle önemli bir ibadeti bilinçli olarak yapmak haccın kabulüne ve daha çok sevaba vesile olacağından bu seminerlere katılmak özel bir önem taşımaktadır. Ayrıca, bu seminerlerde hacı adaylarına verilecek malzemeler dağıtılacak, menenjit aşısı yapılacak ve hac yolculuğu ile ilgili diğer hususlarda da bilgiler verilecektir\" dedi.

Seminerde hacı adaylarına İrşat ve bilgilendirme, uygulamalı olarak hac hakkında gerekli tüm bilgilerin verileceğini belirten Aydoğan, \"Hacı adaylarımıza yolculuk programları, gidiş ve dönüş programları, idari ve sağlık konuları, Mekke-Medine`deki ziyaret yerleri, Hac Menasiki, kafilelerin din görevlileri ve kafile başkanları konularında bilgilendirme yapılacaktır. Hacı adaylarımızın rahat ve bilinçli bir şekilde haccı ifa etmeleri için seminer programına katılmaları büyük önem arz etmektedir`` dedi.

Aydoğan son olarak, \"Bu seminerleri Ceyhan ve Kozan ilçelerimizde de Hacca gidecek hacı adayları İçin ilçe müftülük salonunda 5-11 Eylül 2012 tarihleri arasında `Hac Bilgilendirme Kurslarına` şeklinde düzenleyeceğiz inşallah\" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir