• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
`Mescidi Aksa`yı Koruma Ahdimizi Yineliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının hak ve hukukuna sahip çıkmasının ve stratejik bir tercih olarak direnişe bağlı kalmasının Mescdi Aksa’yı kurtarma, sürgün halkının geri dönmesi ve başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin kurulması için tek yol olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi Mescidi Aksa’nın yıkılışının 43. yıldönümü münasebetiyle dün (21 Ağustos Salı) bir basın açıklaması yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan açıklamada Hamas şunları kaydetti: “Siyonistlerin son zamanlarda Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarını giderek artırması, Kudüs’ü Yahudileştirmek için yoğun çaba harcaması şehrin dokusunu ve İslamî kimliğini değiştiremeyecektir.”

Hareket yaptığı açıklamanın devamında, Mescidi Aksa’nın Müslümanların ilk kıblesi, Filistin davasının üst başlığı ve Filistin halkının izzet kaynağı olmaya devam edeceğini belirterek, Mescidi Aksa`nın işgalcinin kirli elleri arasından kurtarılıp özgürlüğe kavuşturulması için can verilmeye devam edileceğini ifade etti.
Açıklamada ayrıca, acı günlerini bize hatırlatan yangının yıldönümünde Mescidi Aksa’ya bölük bölük gelen insanların Mescidi Aksa’ya verdikleri sözü yineledikleri, bu tavırla “Akidemizin bir parçası olan bu mekana dokunulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” mesajı verdikleri kaydedildi.

43 önce böyle bir günde, yani 21 Ağustos 1969`da Mihael Denis Ruhan adlı Avusturalyalı bir Siyonist terörist, Mescidi Aksa`yı yakma girişiminde bulundu. Camiyi yok etmenin Mesih`in gelişini hızlandıracağına inandığını söyleyen eylemci, işgal yönetiminden hiçbir ceza almadan sınır dışı edildi. Gerekçe olarak deli olması gösterildi. Çıkan büyük yangında birçok tarihi eser yandı. Bunların arasında en bilineni Selahattin Eyyubi`nin fethin nişanesi olarak Kudüs`e getirttiği tarihi `ahşap minber`dir.

filistinhaber

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir