• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Müslümanlar 6 Yıl Takip Edilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

New York Polis Teşkilatı (NYPD) 6 yıl boyunca şehirdeki Müslümanlara yönelik yürüttüğü gizli takip, dinleme ve istihbarat çalışmalarında, soruşturmaya konu olabilecek tek bir terör vakası bile tespit edemediğini itiraf etti.

NYPD bünyesinde kurulan ve uzunca bir süre varlığı inkar edilen gizli `Nüfus Birimi`nin 6 yıllık istihbari takibinin terör soruşturması başlatacak tek bir veri bile bulamadığı, bir NYPD yetkilisinin mahkemeye yaptığı şahitliğin pazartesi günü açıklanmasıyla ortaya çıktı.

Müslümanların yaşadığı mahallelerde, işyerlerinde ve ibadethanelerinde gizli takip yapan Nüfus Birimi, CIA`nın yardımıyla NYPD bünyesinde kuruldu. Birim Associated Press haber ajansı tarafından ilk olarak geçen yıl gündeme getirildiğinde NYPD, böyle bir birimleri olduğunu inkar etmişti. Birime çalışan polisler gizli kimliklerle, Müslüman öğrenci gruplarına sızdı. Bütün camilere muhbirler yerleştirildi. Bütün vaazlar kayıt altına alındı. Kendisine Amerikan soyadı alan New York`taki bütün Müslümanlar fişlendi.

Nüfus Birimi (Demographics Unit), ilk olarak 2011 yılında gündeme geldiğinde, birimi savunan çevreler, Müslümanları takip altına alan bu birim sayesinde şehrin yıllardır güven içinde yaşadığını dile getirmişti. Ancak, benzer konudaki tarihi bir davanın 28 Haziran tarihli duruşmasına katılan NYPD istihbarat birimi yöneticisi Thomas Galati, mahkemeye, bütün bu dinleme ve takip faaliyetleri sonucunda, herhangi bir terör soruşturmasına yol açabilecek tek bir vaka ile bile karşılaşmadıklarını itiraf etti.

Polisin sivil toplulukları takip altına almasına karşın 40 yıldır hukuk mücadelesini yürüten ve 28 Haziran`daki duruşmada Galati`ye soruları soran avukat Jethro Eisenstein, mahkemeye yeniden giderek Nüfus Birimi`nin derhal kapatılmasını isteyeceğini açıkladı. Konuyu ilk gündeme getiren AP ise deşifre olan birimin halen `Zone Assessment Unit (Bölgesel Değerlendirme Birimi)` adı altında faaliyetine devam ettiğini kaydetti.

Zaman

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir