• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Esad Şimdi de Kadınları Rehin Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Ulusal İnsan Hakları Örgütü hafta başında bir bildiri yayınlayarak halka karşı hiçbir zorbalıktan kaçınmayan Esad rejiminin daha büyük karışıklığa sebep olmak için kadınları rehin aldığına işaret etti. Bildiride rejimin tüm bu uygulamalarının yolsuzluk ve zulmü kendisine düstur olarak belirlemiş olmasının bir delili olduğu dile getirildi. Örgüt, Esad rejimine acilen dur denilmesi için Uluslararası Toplum’dan ve uluslararası sivil toplum örgütlerinden yardım istedi.

Suriye’deki ulusal insan hakları örgütü Suriye rejiminin kadınları rehin almaya başladığını açıkladı. Örgütten yayınlanan bir bildiride, rejimin bunu ülkeyi gerilimi, anarşiyi artırmak, ülkeyi mezhep çatışmazı çıkmazına sürüklemek ya da sürekli kışkırtma yoluyla insanları silahlı çatışmaya sokmak için yaptığı ifade edildi.

Geçtiğimiz Pazartesi yayınlanan bildiride rejim aklın sesini dinlememek, akan kanı durdurmamak ve binlerce tutukluyu salmamakla suçlanarak: ‘Tüm bunlar baskı ve yolsuzluğun rejimin korkunç ve sistematik bir şekilde izlediği yöntemler olduğunun delilidir’ dendi.

İnsan hakları örgütü, bildirisinde beş gün önce Dera kentinde Suriye güvenlik güçleri tarafından öldürülen 34 kişinin isimlerine de yer verdi.

Rejime bağlı güçlerin kentte keşfedilen toplu mezardan cesetleri almak isteyen halkı kuşatıp kendilerini –bazılarını teslim etme vaadinde bulunmuş olmasına rağmen- engellediğine dikkat çekilen bildiride örgüt Suriye rejimini sivil halka karşı çeşitli suçlar işlemekle suçladı ve Uluslararası Toplum ile uluslararası sivil toplum örgütlerinden rejime baskı yapmasını talep etti.

Timetürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir