• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
KESK Suriye Sınırında Basın Açıklaması Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- KESK Bölge Şubeleri Platformu üyeleri Mardin`in Nusaybin ilçesinde Suriye sınırına yürüyerek basın açıklaması yaptı. Demokrasi parkında bir araya gelen KESK`liler, ellerindeki pankart ve flamalarla Nusaybin ile Qamışlı`yı bir birinden ayıran Nusaybin Sınır Kapısı`na yürüdü. Sınır kapısı girişinde grubu durduran polis ekipleri, grubun sınır kapısına girişine izin vermedi. KESK`liler sınır kapısına 50 metre uzaklıktaki alanda açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamalarını Kürtçe ve Türkçe olarak Tüm Bel Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa ile Mardin Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız yaptı.

Ortadoğu genelinde ve ülkemizde çözüm politikalarından yoksun olunması nedeniyle savaşın daha da yoğunlaştığı bir süreci hep birlikte yaşadığımızı bildiren KESK sözcüleri,\"Suriye Kürtlerinin kendi aralarında oluşturduğu ulusal birliği ve oluşturulan statüyü selamlıyor ve destekliyoruz. Bu oluşumun Türkiye`de Kürt sorunun çözümüne önemli katkı sunacağına olan inancımızla Kürtlerin kazanımlarının Türkiye karşıtı olarak gösterilmesini doğru bulmuyor ve sayın başbakan ve hükümet yetkililerini olumsuz beyanat davranışlardan vazgeçmeye davet ediyoruz.\"dedi. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir