• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Palu`da Güzel Bir Bayram Âdeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ- Elazığ`ın Palu ilçesinin saygın ailelerden olan ve Devlet tarafından katledilen Şeyh Said Efendi`nin dedesi, Şeyh Ali Septi Hazretlerinin soyundan gelen Şeyh Zülküf Görür Efendi, beş altı yıldır her bayramda halka ve sevenlerine verdiği yemeği bu bayram da verdi.

Bayramın ikinci günü çevre il ve ilçelerinden gelen sevenleri ve ilçe halkıyla kendi evinde bir araya gelen Şeyh Zülküf Görür Efendi, öğlen namazından önce gelen misafirlere sohbet etti. Şeyh Zülküf Efendi sohbetine, Allah`u Teâlâ`nın bu bayramın bütün ümmete mübarek eylemesi temennisinde bulunarak başladı.

Zülküf Görür Efendi, \"Allah (cc) bu bayram ve Leyle-i Kadir gecesi hürmetine ümmete bir selamet ihsan etsin. Ümmeti bu fitneden arındırsın. Bu ramazan ayı hürmetine İslamiyet`e vesile etsin ve İslam dinini hakim kılsın. Allah`u tela Kuran-ı Kerim`de buyuruyor ki Kur`anın emrini yaşamayan, inanmayan, zalimdir, kâfirdir, fasıktır. Allah`u tela bizi Kur`an`a mensup etsin, bu İslam ümmeti arasındaki fitneyi izale etsin. İslam gelirse bütün dünya rahat eder hatta gayri Müslimler, Hıristiyanlar, Yahudiler de rahat eder. Allah`u tela bütün ümmete selametler bahşetsin, perişan olan kardeşlerimize hayırlı kapılar açsın, Suriye`deki, Irak`taki, Afganistan`daki kardeşlerimize yardım etsin.\"dedi.

\"Müslümanlar bilsinler ki dünyadaki zalimlerin saltanatı devam etmez.\"diyen Zülküf Görür Efendi, \"Zalimler saltanatlarının sürekli devam etmesini istediklerinden İslam`ın gelmesini istemiyorlar. Hâlbuki İslamiyet geldiğinde bütün insanlar rahat edecek. Üç-beş tane habis kral ve saltanat ehli olanlar menfaatlerini kaybedecek. Lakin İslam gelirse bütün İslam alemi, Hıristiyan alemi ve Yahudi alemi herkes rahat edecektir. Çünkü İslam`da adalet vardır, İslam`ın haricinde adalet yoktur. Allah katında tek din İslam`dır. Ta Hz Adem`den beridir böyledir, ama Yahudi ve Hıristiyanlar dinleri tahrif ettiler değiştirdiler. İslam gelirse tüm herkes selamete kavuşur, tüm ümmetin bayramı mübarek olsun.\" şeklinde konuştu.

Cemaatle kılınan öğle namazından sonra konuklara yemek verildi. Gelen misafirler yemekten sonra Şeyhin huzurundan ayrıldılar. (Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir