• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Silikozis Hastalığından Ölenlerin Sayısı Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kotları beyazlatırken farkına varmadan Silikosiz hastalığına yakalanan ve çoğu Bingöl`ün Karlıova ilçesi Taşlıçay köyünde ikamen ediyor. 150 kişinin bu hastalığın pençesinde düştüğü öğrenilirken en son önceki gün H. Vedat Yıldırak (28) bu hastalıktan hayatını kaybetti.

İstanbul`da kot taşlama işinde çalışırken Silikozis hastalığına yakalanan ve 7 yıldır hastane hastane dolaştırılan 28 yaşındaki H. Vedat Yıldırak, önceki gün tedavi gördüğü Erzurum Araştırma Hastanesi`nde yaşamını yitirdi. Yıldırak`la birlikte Silikozis hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 50`yi geçtiği öğrenildi.

Sigortasız olarak İstanbul`da merdiven altı imalathanelerde kot taşlama işinde çalışan yüzlerce kişi nefes darlığı şikâyetiyle hastanelere başvurunca ölümcül hastalığa yakalandıklarını öğrenildi.

Türkiye genelinde şuana kadar 50`den fazla kişinin bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Silikozis hastalığından ölenlerin sayısı böylece 50` yi geçerken, Bingöl Karlıova ilçesi Taşlıçay köyünde 150 kişinin de aynı hastalıktan dolayı muzdarip olduğu ve 10 civarında vatandaşın komada ölümü beklediği belirtildi.

Taşlıçay köyünde halen 5-6 kişi ağır hasta olmak üzere 160 civarı silikoz hastası bu köyde yaşıyor. Bingöl genelinde ise Silikozis hastası olan 320 kişi bulunuyor.

5-6 Yıldır Hastane Hastane Dolaştılar
Yıllardır hastalıklarına çare bulabilmek için Bingöl-Erzurum-Ankara- İstanbul arasında mekik dokuyan Silikozis hastası H. Vedat Yıldırak`ın amcasının oğlu Tekin Yıldırak, amcaoğlunun 2005 yılından beri bu hastalığa yakalandığını söyledi.

Tekin Yıldırak, \"Amcaoğlum Vedat ile diğer hastalar iyileşeceği umuduyla Ankara, İstanbul başta olmak üzere birçok hastaneye götürdük. En son Erzurum Araştırma Hastanesi`nde tedavi görürken hayatını kaybetti\" dedi.

Tekin Yıldırak, amcaoğlu ile aynı kaderi yaşayan diğer Silikozis hastalarına sahip çıkılmasını isterken, bu duruma sebep olan sorumlulardan hesap sorulması ve devletin tüm imkânlarını seferber edip bu hastalara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir