• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Müftü Çağlar`dan Ramazan Bayramı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında İslam aleminin bayramını kutlandı.

Müftü Hasan Çağlar tarafından yayımlanan mesajda; \"Bizleri bu mübarek Ramazan bayramına eriştiren Allah`a hamd ediyoruz. Bayramlar sevinç günleridir. Müslüman`ın bayramdaki asıl sevinci, Allah`ın emrini yerine getirmekle O`nun rızasını ve vereceği mükâfatı kazanmış olmanın sevincidir. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik ruh ve şuurunun güçlendiği günlerdir\" denildi.

Din Kardeşine Üç Günden Daha Fazla Dargın Durmak Helal Değil
Allah`ın tüm müminleri kardeş ilan ettiğini ve bu kardeşliğin, her türlü dostluğunda üstünde olduğunu ifade eden Müftü Çağlar, \"Aralarında dargınlık bulunanlar, mutlaka barışıp birbirleriyle konuşmalıdırlar. Çünkü peygamberimiz (s.a.v), `Müminin, din kardeşine üç günden daha fazla dargın durması helal olmaz` buyurmuştur\" dedi.

Müftü Çağlar, Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının bittiğini belirterek, \"Mübarek ay boyunca Allah`ın emrine uyarak oruç tuttuk, gündüzleri oruç tutarken geceleri teravih namazları gibi ibadetlerle geçirmeye çalıştık. Müslümanlar, oruç tutmakla açlık susuzluk ve muhtaçlık hali yaşayarak; tüm sene boyunca fakr-u zaruret içinde hayatlarını geçiren muhtaç insanların acınacak durumlarından daha iyi haberdar oldular. Allah`ın emirlerini yerine getirmekle O`nun rızasını ve iman edip Salih amel işleyenler için va`dettiği mükâfatı kazanma ümidiyle manevi huzur ve sevinç içinde bayramı idrak ediyorlar\" şeklinde konuştu.

Müftü Çağlar, \"Aramızdan ayrılan mübarek Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetlerin kabulünü, kusurlarımızın affını Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyoruz. Yüce Mevla`nın bizleri sıhhat, huzur ve güven içinde daha nice Ramazan aylarına ve bayramlara eriştirmesini diliyoruz. Bu vesileyle tüm din kardeşlerimizin bayramlarını iki cihan saadeti dileğiyle tebrik ediyor. Mübarek bayramın milletimiz, ülkemiz, tüm Müslümanlar ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz\" diye kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir