• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
`İsrailsiz Bir Dünya`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti`nin de üyesi olduğu Hak ve Özgürlükler Platformu, 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cumasında tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanan "Dünya Kudüs Günü" ve bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili kitlesel basın açıklaması yaptı.
 
İsrail Habis Bir Urdur Yok Edilmelidir
Saat 17.00`de Cumhuriyet Meydanında "Canımız yanıyor" adıyla yapılan basın açıklamasına bayanların da olduğu kalabalık bir kitle katıldı. Basın açıklamasından önce Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Çağrı TV Programcısı eğitimci Mehmet Yavuz kısa bir konuşma yaptı.
Yavuz, İsrail`in Ortadoğu`ya yerleşmesi ile birlikte sadece İslam alemi değil, bütün insanlık aleminin zarar gördüğünü belirtti.
 
Statükonun yenilmezliğini halklara enjekte etmeye çalışan İsrail`in beklemediği şeyin Dünya Kudüs Günü`nün ilan edilmesi olduğunu vurgulayan Yavuz, "Kudüs günü Müslüman halkların makus talihini tersine çevirmiş her yerde kıyam ve intifada başlamıştır. En önemli hususlardan biride Şii ve Sünni ihtilafıyla İslam dünyası bölmeye çalışan emperyalistlerin oyun ve tuzakları akamete uğratılmasıdır. Çünkü bugünü ilan edilen İslam alimi Şii, Kudüs Müslümanları ise Sünnidir" ifadelerini kullandı.
 
64 yıl önce İslam coğrafyasına zehirli bir ok olarak İsrail`in yerleştirildiği ve siyonist İsrail devleti elinde bulundurduğu güçlerle her şeye hakim olduğunu yaymaya çalıştığına dikkat çeken Yavuz, "Ancak İran İslam devrimini gerçekleştiren irade dünya Kudüs Günü`nü ilan etti ve Müslümanlar üzerlerindeki uyuşukluğu atarak İsrail`e öldürücü darbeler vurdu" dedi.
 
"Bu Urun Yok Edilmesi Gerekir"
İsrail`in, coğrafyamızda habis bir ur gibi her tarafta fitne çıkardığı ve bu urun yok edilmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Kürt-Türk, Sünni-Alevi kavgası hep İsrail`in işidir. Bütün Müslümanlar Kudüs`e Filistin`e Aksa`ya sahip çıkmak zorundadır. Bunlara sahip çıkmak Allah`ın davasına sahip çıkmaktır" şeklinde konuştu.
 
Sık sık Türkçe ve Kürtçe "Zalimlere karşı omuz omuza", "Suriye Esed`e mezar olacak", "Kudüs`ün özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür", "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Kahrolsun İsrail ve Amerika" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi. Katılan platform gönüllülerinin "Filistin ümmetin davasıdır, yüreğimizdesin ey Mescidi Aksa, İsrail zulmü son bulacak elbet" şeklinde döviz ve afişler taşımaları dikkat çekti.
 
Daha sonra söz alan Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi ve Batman Hira Der Başkan Yardımcısı Molla M. Beşir Şimşek basın açıklamasını okudu.
 
Şimşek, Ramazan ayının son Cumasında oruçlu olarak esaret altındaki Mustazaf Müslümanların dertleriyle dertlenmek amacıyla, akan Müslüman kanının durdurulması, özgür bir Kudüs, İsrailsiz bir dünya ve Müslüman coğrafyasında yaşanan trajediye dikkat çekmek için meydanda olduklarını söyledi.
 
Basın açıklamasında, Mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasında yaşanan zulümler nedeniyle canımızın yandığı ve bayram arefesinde sevincimizin kursağımızda kaldığı belirtilerek, "Yanı başımızda Suriye`de 17 aydır devam eden çatışmalar, Burma`da Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin topluca katledilmeleri, Irak`ta hala devam eden bombalı saldırılar, Filistin`de, Gazze`de siyonistlerin durmak bilmeyen cinayetleri ve Roboski`de katledilen 34 mazlumun acısı canımızı yakıyor, yüreğimizi dağlıyor, içimiz yanıyor" denildi.
 
Kudüs Dünyanın Kalbidir
Bu yılki dünya Kudüs gününü anma programının Dünyanın birçok yerinde zülüm gören Müslümanları konu aldığını dile getiren Şimşek, "Çünkü Kudüs dünyanın kalbidir. Eğer Kudüs siyonistlerin elinden kurtulursa İsrail`in dünyaya hükmetme gücü kalmaz" dedi.
 
Hz.Ömer ve Selahaddin-i Eyyübi`nin fethettikleri Kudüs`ün şimdi siyonist İsrail`e tutsak olduğu, insanlıktan nasibini almamış siyonistlerin dünyada zülüm, kan, gözyaşı akıtarak dünyaya hükmetmeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Şu da bir gerçek ki ne Hz. Ömer Arap olduğu ve orayı Arap ülkesine katmak için fethetmiştir, ne de Selahaddin-i Eyyubi Kürt olduğu ve Kürt devletine katmak için orayı özgürleştirmiştir. Orayı İslamın mukaddes beldesi olduğu için fethetmişlerdir. İşte bu mukaddes belde hala tutsak" ifadeleri kullanıldı.
 
"Şer ve Fitnenin Kökü İsrail Ortadan Kaldırılmalıdır"
İsrail`in Ortadoğu`daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebi olduğunu dile getiren Şimşek, "Eğer bölgede İsrail olmasaydı; savaşlar, ayrılıklar ve işgaller olmayacaktı. İsrail ve Amerika bu hakikati gizleyebilmek için Filistin davasını unutturmak ve etkisizleştirmek istiyor. Dünya Müslümanlarının en büyük görevi; Filistin`i siyonist İsrail`in işgalinden kurtarmaktır. Şer ve fitnenin kökü İsrail ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü Kudüs`ü elinde tutan, dünyayı elinde tutar" şeklinde konuştu.
 
"Suriye`de Tek Çözüm: İslami Bir Yönetimin Oluşturulmasıdır"
Son günlerde Suriye üzerinden oynanan oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunulan açıklamada, Suriye`de yaşanan son gelişmelerin kaygı verici bir boyuta ulaştığı ifade edildi. Suriye`de zalim Baas rejimi ve diktatör Esed`in devrilmesi gerektiğine inandıklarını aktaran Şimşek, "Suriye`deki fitneyi bitirecek ve oradaki her inanç ve düşünceden insanların huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir ortamı sağlayacak tek çözüm; İslami bir yönetimin oluşturulmasıdır" çağrısında bulundu.
 
Zulüm gören her halk gibi Suriye halkının da zulme karşı direnmeye hakkı olduğu ve bu mesele özelde Suriye halkının meselesi olmakla birlikte, aynı zamanda İslam Ümmetinin meselesi olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Türkiye, Amerika`nın ve siyonist İsrail`in Ortadoğu politikalarının taşeronu ve uygulayıcısı olmamalıdır" şeklinde uyarıda bulundu.
 
Bölgede Halkımız İki Ateş Arasında Kalmıştır
Bütün bölgeyi yakından ilgilendiren Suriye Kürtlerle ilgili tartışmalarda Türkiye hükümetinin yaklaşımının hakkaniyetten uzak olduğu dile getirilen açıklamada, "Çünkü bu yaklaşım; Kendi ülkesinde daha dün Roboski`de Kürt vatandaşlarını uçaklarla katleden ve bu gün de Şemdinli`de adeta olağanüstü hal ilen ederek orada halkımızı mağdur eden zihniyet aynı zihniyettir. Hala Roboski katliamının sorumluları ortaya çıkarılmış değil! Hala bu vahşetin emrini verenler yargılanmış değil" ifadeleri kullanıldı.
 
Bölgede halkının çatışmalarda iki ateş arasında kaldığını ve iki tarafın da çatışmalarında zarar görenin sivil halk olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Çatışmaların içine siviller çekilmemeli ve zarar görmemelidirler. Buna sebebiyet veren kesimler bölge halkına zarar vermekten başka bir şey yapmamaktadırlar. Yıllarca kardeşçe bir arada huzur içerisinde yaşayan iki halkı birbirine öldürterek değil, İslam`ın insanlara vermiş olduğu haklar gözetilerek ancak huzur ve barış mümkündür" şeklinde konuştu.
 
Arakanlı Müslümanlara Soykırım Yapılıyor
Dünya Kudüs Günü`nde canımızı yakan bir diğer yangının da Arakanlı Müslümanlara yapılan soykırım olduğunu belirten Şimşek, "30 yıldan bu yana Arakanlı Müslümanları hedef alan şiddet olaylarında Myanmar ordusunun ve hükümetinin azınlık olan Müslümanlara karşı giriştikleri cinayet, tecavüz, göçe zorlama, soykırım ve katliam had safhaya ulaştı" dedi.
 
Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleştirilen katliamlara uluslararası toplumun, insan hakları savunucularının, hayvan ve bitkilere şefkat ve merhamet gösteren Budistlerin ve Batı dünyasının seyirci kalmalarının iki yüzlülüklerinin ve insan hakları iddialarında sahtekâr olduklarının delili olduğu aktarılana açıklamada, "Suriye için 17 aydır müdahale etmek isteyen Amerika ve İsrail`in, Arakan`a müdahale etmemesinin tek sebebi; orada bir çıkarlarının olmamasıdır. Katliamlara göz yummasının sebebi de öldürülenlerin Müslüman olmasıdır" denildi.
 
Müslüman halkların irade ve idarelerini ellerinde bulunduran liderlere seslenilen açıklamada, "Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin gıda yardımından önce canlarının ve namuslarının güvence altına alınması gereklidir. Suriye halkının sözde güvenliği için gösterdiğiniz hassasiyeti Arakanlı mazlum Müslümanlar için de göstermenizi bekliyoruz. Bu adımları atmadığınız müddetçe Müslüman halk sizleri samimi bulmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 
Tek Kurtuluş, Bir An Önce İslami Yaşamak ve Tek Vücut Olmaktır
Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşların ve katliamların işgal ve zulümlerin yaşandığı memleketlerin ne yazık ki İslam ülkeleri olduğunu dile getiren Şimşek, "Akıtılan kan Müslüman kanı, kirletilen namus Müslüman namusu, gözyaşı döken, perişan olan halk Müslüman halktır. Acaba neden? Bunun sebebi, İslam ümmetinin heybetinin kalmayışındandır. İslam kardeşliğimizden ve İslami değerlerimizden uzak kalışımızdır. Tek kurtuluş, bir an önce İslami yaşamak ve tek vücut olmaktır. En kısa zamanda bu zulümlerden kurtulmak temennisi ile hepinizi Allah`a emanet ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun" dedi.
 
Basın açıklaması İmam Hatip Der Başkanı Osman Teyfur Hoca`nın okuduğu Kürtçe dua ile sona erdi.
(M.Fatih Akgül, M.Enes İmir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir