• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Vatikan: İslam En Hızlı Büyüyen Dindir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber –Dış haberler servisi- Riyad Makaev

VATİKAN - Vatikan`ın yaptığı resmi açıklamay göre, Bugün dünyada en yaygın din, İslam dinidir. İslam dini taraftarlarının sayısı, son yıllarda Hıristiyanların sayısını aşıyor.

Vatikan`ın resmi olarak hazırladığı raporda şu bilgiler yer alıyor: "Dünyada Müslümanların sayısı 1 milyar 322 milyona ulaştı. Ve İslam dünyanın en hızlı büyüyen din haline gelmiştir.” Vatikan`a göre, dünya nüfüsünden yüzde 17,5 Hıristiyanlar oluştururken, Müslüman nüfüsün dünya nüfüsünün yüzde 19 oluşmaktadır.

Vatikan`ın işaret ettiğine göre, Batı sakinlerine "Hıristiyanlık mı, yoksa Musevilik mi?”, diye bir seçim sorusu sorulduğunda, artık İslam lehine bir seçim yapmaktadırlar. Vatikan, bu durum son yıllarında önemli ölçüde telaffuz edilir hale gelmesiyle rahatsızlık duymaktadır. Vatikan`a göre, Hıristiyan misyonerlik çalışmalarına büyük bir fon tahsis edilir olmasına rağmen ve dünya medyasında sürekli bir Müslüman karşıtı propoganda yaptığı halde, İslam dini en yaygın ve en hızlı büyüyen din haline gelmiş olması, çok şaşırtıcı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir