• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Sürücüler Hoşgörülü Davransın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Ramazan bayramına yaklaştığımız şu günlerde bayram alışverişi nedeniyle Van merkezde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Van merkezde yapılan yol çalışmaları nedeniyle bu trafik yoğunluğu daha da artarken Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan Van`ın yollarının göz önünde bulundurularak hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

 

\"Hoşgörülü Davranmamız Gerekiyor\"
Toplu taşıma ve şahsi araç sürücülerine tavsiyelerde bulunan Alpaslan, \"Toplu taşıma araçlarının kendi canlarından fazla, onlarca insanın hayatından da mesul oldukları için bunun üzerinde itina ile duruyoruz. Bayramlarda alışverişe gidildiği zaman biraz daha, kalabalık içerisinde bir trafik yoğunluğu var. Van`daki fiziki şartlar buna elverişli değil. Eğer bizim fiziki şartlarımız buna uygun değilse bu aziz mübarek ay içerisinde de bu güzel bayram içerisinde de ahlaki kurallarımızı ön plana çıkarmamız gerek. Hoşgörülü davranmamız gerekiyor. Kendi aracını süren sürücüler toplu taşıma araçlarına biraz daha anlayışlı davranması gerekiyor\" dedi.

 

En Büyük Sorun Uyku ve Hız
Van`da yol yapım çalışmaları nedeniyle bir çok sıkıntının yaşandığını söyleyen Alpaslan, \"Şahsi araç sürücüleri kendi araçlarıyla seyir halinde hiç durmadan gitmek istiyorlar ama unutmasınlar ki araçları olmayan insanların bütün ihtiyaçlarını toplu taşıma araçları görüyor. Toplu taşıma araçlarının şu anda girip çıkabileceği doğru düzgün duraklar yok. Yollarımızın yapım çalışması keza herkes tarafından bilinmekte. Hem ara sokaklar hem ara caddeler gelişli gidişli olduğu için yol çalışmaları da sürekli devam ettiği için ara sokaklara yönelen tek şeritli araçların da zamanında gidip gelme olasılığı da ortadan kalkıyor\" ifadelerini kullandı.

 

Bayramda şehirler arası yolculuk yapanlara da seslenen Alpaslan \"Şehirler arası yolculuğa çıkanların en büyük sorunu uyku ve hız. Bunlara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Uykusuz, araç kullanılmamalı hızlara riayet edilmeli. Dünyada hiçbir trafik kuralı boşuna çıkarılmamış. Ufacık bir şey bile, belki de onur meselesi, gurur meselesi yaptığımız emniyet kemeri de hayatımızı kurtarmaya vesile olabiliyor\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir