• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
`Kudüs`e Selam Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması, Hz Ömer camisinde kılınan Cuma namazından sonra başlandı.
 
Mübarek Filistin Davası İçin Canlarını Feda Eden Yiğitlere Selam Olsun
`Dünya Kudüs Günü` münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasını İkra-Der adına Levent Dalgın okudu. Dalgın, İsra süresinin ilk ayetini hatırlatarak, "Yeryüzünün işgal edilmiş en kıymetli topraklarına selam olsun. İlk kıblemiz Mescidül Aksa`ya, mukaddes beldemiz Kudüs`e selam olsun. Mübarek Filistin davası için canlarını feda eden, mücadele eden ve zindanları dolduran yiğitlere selam olsun. Selam olsun onları yetiştiren ana ve babalara! Selam olsun eşlerini şehid vermelerine rağmen izzetle, onurla direnişlerini sürdüren mü`mine bacılara ve selam olsun mustazaf Filistin halkına. Bundan emin olun ki, aç-susuz şu güneşin altında, oruçlu halinizle yalnız bırakmaya gönlünüzün elvermediği Mukaddes Aksa`ya, selam ve muhabbetiniz çoktan ulaşmıştır. Aksa`nın selamı da sizlere mübarek olsun" ifadelerini kullandı.
 
Bugün, Siyonist İsrail`i İşgal Ettiği İslam Topraklarından Defetme Günüdür
Dünya Kudüs gününün 1979 yılından beri 33 yıldır tüm dünya Müslümanları tarafından kutlandığını söyleyen Dalgın, "Dünya Kudüs Günü; Müslümanların hep bir ağızdan, Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini, en gür sesle açığa vurdukları gündür. Dünya Kudüs Günü, Filistin halkının yalnız bırakılmaması gerektiğine dair Müslümanların sorumluluklarını daha fazla hatırlamalarına vesile olduğu gündür. Dünya Kudüs Günü; Yahudi ırkını en asil ırk sayıp, diğer insanları, insan yerine koymayan Siyonist İsrail`i, işgal ettiği İslam topraklarından defetmek için kararlılık gösterme günüdür" dedi.
Dalgın, Filistin sorununun sadece Filistin Müslümanlarına ait olmadığını kaydederek, Filistin sorununun tüm dünya Müslümanlarının ortak sorunu olduğunu belirtti.
 
İsrail, Çağın Firavun`u ve Nemrud`udur
İsrail için, çağın Firavun`u ve Nemrud`u tabirini kullanan Dalgın, açıklamasına şöyle devam etti: "Keşke Aksa`nın davası; bir kor, bir ateş parçası olsaydı da, suskun ümmetin gönlüne düşüp onları uyandırsaydı! Belki o zaman ilk kıbleleri ve vahdetleri uğruna gayrete gelirlerdi! Ama İsrail ve onun işbirlikçileri büyük şeytan Amerika ve İngiltere sevinmesinler! İsrail var oldukça direniş devam edecek, direniş devam ettikçe bizler var olacağız, bizler var oldukça da Filistin, Siyonistlere vatan olmayacaktır inşallah! Bundan emin olun ki, burada toplanan şu samimi topluluk, Siyonistleri birçok suskun devletten daha çok korkutmaktadır. Allah`u Teâlâ Bakara suresi 249. Ayette buyuruyor: "Nice az sayıda ki topluluk, sayıca çok olan topluluklara Allah`ın izniyle galip gelmiştir."
 
İsrail, Mavi Marmara Saldırısıyla Tüm Alçaklığını Bir Kere Daha Göstermiştir
İsrail`in, Mavi Marmara katliamını da anımsatan Dalgın, "İsrail bütün insanlığın düşmanı olduğunu tarihi boyunca sayısız defa gösterdiği gibi Mavi Marmara gemisine yaptığı alçakça saldırıyla tüm dünyaya tekrar gösterdi. Mavi Marmara yiğitleri oradaki aç, susuz ve mahrum bırakılmışların çığlığına kulaklarını daha fazla tıkayamadı ve insani yardım götürmek istediler. Bu insani yardım uluslararası sularda, hiçbir hukuku tanımayan eşkıya İsrail tarafından saldırıya uğradı ve 9 kardeşimiz bu uğurda şehit oldu, Ruhları şad olsun" diye konuştu.
 
Tüm dünyaya seslendiğini belirten Dalgın, İsrail`in sadece Ortadoğu`ya değil, bütün dünyanın başına bela olmuş bir tümör olduğunu, yeryüzünde yaşanan bütün fitnelerin ardında Amerika-İsrail ve yandaşlarının parmağı olduğunu belirterek, İsrail`in yıkıldığı an tüm dünyanın rahat bir nefes alacağını kaydetti.
Allah İçin! Artık İsrail`i Lanetlemekle Yetinmeyin
Açıklamasında İslam ümmetine de seslenen dalgın, "Allah için artık İsrail`i lanetlemekle yetinmeyin! Gayretinizi arttırın, bir şeyler yapın, gerek mallarını boykot ederek, gerek İslam davasına daha fazla sarılarak ve gerekse de ümmetin vahdeti için daha fazla çalışarak! Bakın Filistin`in mazlumları, ümmetin suskunluğunu Allah`a şikâyet ediyorlar! Şunu iyi bilelim! Eğer dünya Müslümanları, kendi kardeşlerine sahip çıkmazlarsa bir başkasının onları kurtaracağı yok! Belki merak eden olmuştur, Dünya Kudüs Günü neden bayramdan hemen önce diye? Neden mi? Çünkü bizler bayram yapıyorken Filistin çocuklarının arşı titreten feryatları kulaklarımıza gelsin diye!" dedi.
 
Siyonist İsrail Devletinin Yok Olması İçin Çokça Dua Edelim
Dalgın açıklamasının sonunda, "Allah`u Teâlâ, özelde Filistinli ve genel olarak tüm dünyadaki kardeşlerimizin ve bilhassa bu günlerde zülüm altında inleyen Suriye ve Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun! Allah`u Teâlâ, İslam ümmetine uyanışı ve vahdeti nasip etsin! Allah`u Teâlâ, Siyonist İsrail`in yıkıldığı günü görmeyi bizlere nasip etsin. Allah`u Teâlâ o güzel günü çabuklaştırsın, bizleri sevindirsin. Ramazanın son günlerindeyiz. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve Siyonist İsrail Devletinin yok olması için çokça dua edelim" ifadelerini kullandı.
 
Basın açıklamasından sonra kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.  (Fırat Arslan/Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir