• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Kur`an Kursu Öğrencileri Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan Müftülüğü`ne bağlı Nezihe Gül Cami`sinde de yaz Kur`an Kursu öğrencileri yarıştı. Doğrular Camii, Vefa Camii, Ulular Camii, Nezihe Gül Camileri arası bilgi yarışması ve öğrencilere yönelik geleneksel olarak düzenlenen taç giyme töreni ve hatim duası yapıldı. 300 öğrenciyle 5 erkek 5 bayan öğreticinin eğitim verdiği programa halkın ilgisi de büyüktü. Yarışmada Doğrular ve Nezihe Gül Caminin talebeleri berabere kaldı.

Nezihe Gül Caminde yapılan törene Seyhan Müftüsü Halil Uzun`un yanı sıra Cami görevlisi Vedat Uşak, Abdullah Özcan, Mahmut Kasım Cankal ve Kuran Kursu öğreticileri, Emine Şirin, Selma Temel, Esma Ceviz, Pakize Kocaman, öğrenciler ve velileri katıldı.

Okulların tatil olmasının ardından 18 Haziran tarihinde başlayan ve 2 aylık bir süre devam eden kursa 300 öğrencini katıldığını ifade eden Cami Müezzini ve aynı zamanda Kur`an eğitmeni Vedat Uşak, hediye dağıtımını çocukların Kur`an Kursuna daha istekli gelmelerini sağlamak amacı ile yapıldığını söyledi.

Programda konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, "Sizin en hayırlınız Kur`an-ı Kerim`i öğrenen ve öğretendir. Kuran öğrenen insan faziletli insan olur. Kur`an-ı iyi anlayıp bilmek, bizlerin de iyi birer insan olmamızı sağlar" dedi.

Taç giyme ve hatim törenine katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Uzun, "Kursumuza katılan ve Kur`an öğrenen öğrencilerimizin çok olması ve onlara destek olan aileleri ve yakınlarının yaklaşımları ve onlara destek olmaları, bizleri fazlasıyla memnun etmiştir" diye konuştu.

Kursun iki ay sürdüğünü belirten öğreticiler de öğrencilerinin bu süre zarfında Kur`an-ı Kerim okumayı ve Hz. Peygamber (sav)`in hayatını öğrendiklerini belirterek, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yaz Kur`an kursuna katılan 60 kız öğrencinin okuduğu hatimlerin duası yapıldı.

Törende ayrıca Kur`an-ı Kerim`i hatmedenlere, ezber çalışması yapanlara, ilahi grubunda yer alarak Kadir Gecesinde ilahi okuyanlara ve çeşitli yarışmalarda ilk üçe girenlere çeşitli hediyeler verildi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir