• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Ergani Kardeş-Der`den Dünya Kudüs Günü Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İslam âleminde Ramazan ayının son Cuma günü \"Dünya Kudüs Günü\" olarak kutlanıyor. Bu vesilesiyle Ergani Kardeş-Der tarafından yapılan yazılı açıklamada, yıllardır iman-küfür cephesinde süren hak-batıl mücadelesinin, en yoğun yaşandığı yerlerin hep mukaddes topraklar ve Bu mücadelenin günümüz simgesinin kutsal Kudüs ve Filistin toprakları olduğu vurgulandı.

Bu günün Kur`an-ı Kerim`de belirtilen ve yeryüzünün tüm Müslüman ve mustazaf halkların dayanışma, kurtuluş ve özgürlüğüne vesile olmasının temenni edildiği açıklamada, \"Bu günü ve bundan sonraki tüm zamanlarda bu kutlu mücadelenin ümmet tarafından sahiplenilmesi ve diğer mazlum milletlere örnek edecek şekilde sembol olması; Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Arakan ve tüm yeryüzünde reva görülen zulmün bu gün vesilesiyle son bulması, yeni bir bilinç ve şuura vesile olması yine en büyük temennimizdir\" denildi.

Açıklamada son olarak, bu mücadelede yer alan herkesin \"Dünya Kudüs Günü\" tebrik edildi ve bu kutlu davaya hayatlarını feda eden aziz İslam şehitlerine rahmet ve mağfiret temennisinde bulunuldu. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir