• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Müftülükten Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl İl Müftüsü Mecit Can`ın teravih namazı kılarken namaz kılmakta zorlanan Adem Bakay`a akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

İl Müftüsü Mecit Can ihtiyacı olan vatandaşlara imkânlar ölçüsünde her zaman yardımcı olacaklarına dikkat çekerek şunları söyledi: \"Teravih öncesi vaaz programı için Merkez Hacı Hıdır Camiindeydim, teravih namazını kıldıktan sonra cami çıkışında, sakalları beyazlamış takriben 70 yaşlarında bir amcanın elleri ve kalçalarıyla oturduğu yerden sürünerek camiden çıktığını gördüm. Cami görevlilerimizden vatandaşımız hakkında bilgi aldım, yaşlı cemaatimizin o haliyle namazlarını hiç kaçırmadan camide kıldığını ve yıllarca bu şartlarda camiye gelip gittiğini söylemeleri üzerine şahsa akülü bir araba almamızın çok isabetli olacağını düşündüm. Adem amcamıza yıllardır uğraş vermesine rağmen bir türlü sahip olamadığı, çok istediği, çok ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyeyi kendisine tahsis etmekten çok mutluyuz.\" dedi.

Uzun zamandır, yaşlılığında etkisiyle camiye gelirken zorlandığını ifade eden, AdemBakay, \"İl Müftüsüne ve Diyanet İşlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Onlara her zaman dua edeceğim, bu mübarek Ramazan ayında beni sevindirdikleri gibi Yüce Allah` ta onları sevindirsin, Allah razı olsun\" diyerek dua etti. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir