• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayramı Zehirlemeyelim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, yaptığı açıklamada sigaranın kötü alışkanlıkların anası olduğunu ifade etti.

 

Mübarek Ramazan bayramının, kötü duyguların beslenip zararlı alışkanlıkların canlandığı değil, rafa kaldırıldığı kutsal günler olduğunu söyleyen Temiz, \"Yeşilay cemiyeti olarak bu kutsal günlerde tüm kötü duygu ve alışkanlıkların rafa kaldırılmasını temenni ediyoruz\" dedi.

 

Temiz, toplumda birçok ferdin, tüm kötü alışkanlıkların anası olan sigaraya bu mübarek bayram günlerinde başladığına değinerek, bunun için de alkol ve uyuşturucunun ilk adımı olan sigaranın gençlerden ve çocuklardan uzak tutulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bayramda şekerle beraber yapılan sigara ikramını kaldıralım diyen Temiz, \"Gençlerin ve çocukların yanında sigara içmeyelim. Onları bu zehrin dumanına maruz bırakmayalım, özendirmeyelim. Sokakta sigara içen çocuk ve gençleri kırmayacak ve incitmeyecek bir dille uyaralım. Ayrıca bakkal ve marketlerde küçük yaşta çocuklara sigara satan esnafı ihtar edelim\" çağrısında bulundu.

 

Temiz, \"Çocuklara sigara ve patlayıcı (çata pat, kız kaçıran) satma konusundaki yasa ve yönetmeliklerin gereğinin yapılmasını da Yeşilay Cemiyeti olarak Valimiz ve Emniyet müdürümüzden talep etmekteyiz. Tüm hemşerilerimize sigaradan, dumandan ve tüm kötü alışkanlıklardan uzak huzurlu bir bayram diliyoruz\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir