• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
`Bakan Deodarant Demedi Diye Şükredelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşte Özdil`in kaleminden biberler ve biber gazının etkisi...
 
Wilbur Scoville diye Amerikalı bi arkadaş vardı, rahmetli oldu, farmakologdu... Hangi biberin, ne kadar acı olduğunu gösteren bi ölçüm sistemi geliştirdi.
*
Sıfır Scoville, dolmalık biber.
100 Scoville, sivribiber.
500 Scoville, kırmızı süs biberi.
2500 Scoville, Tabasco...
*
Dilini dokundurdun mu kabartan Meksika biberi, Serrano deniyor...
10 bin Scoville.
*
Jamaika`da yetişen Malagueta biberi var, bırak diline dokundurmayı, çatal kullanmazsan parmakların iki gün yanıyor... Hatta, dünyanın en hızlı koşan insanı Usain Bolt`un yarışlardan önce hafifçe poposuna sürdüğü bile
iddia ediliyor! 50 bin Scoville.
*
En fenası, Sri Lanka`daki Naga Jolokia biberiydi... Yenmiyor. Çünkü, yanlışlıkla yersen, öldürüyor. 800 bin Scoville... Zaten o nedenle, halk arasındaki adı "kobra" biberi.
*
Ama bu kobra, Hindistan dağlarında tesadüfen bulunan, 1 milyon Scoville`lik, Bhut Jolokia biberinin yanında, adeta solucan gibi kaldı. Tatmak istersen...
Lakabı, şeytanın dili.
*
Bilahare... Geçen sene, Trinidad Moruga Akrebi biberi keşfedildi. 2 milyon Scoville`lik acısıyla Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi. Adı üstünde, ha bunu yemişsin, ha akrep sokmuş.
*
E vaziyet böyleyken... İçişleri Bakanımızın "yüzde 100 doğaldır, bitkiseldir, kalite belgelidir" dediği, biber gazı kaç Scoville?
*
5 milyon!
2 buçuk akrepçik yani.
Gözüne gözüne.
*
Üstelik... Bu 5 milyon Scoville`lik biber, o sıkılan gazın sadece 10`da 1`i... Geriye kalanı, laboratuvar ortamında, kimyasal silahlardan seyreltilen, içeriği
sır olarak gizlenen bi karışım.
*
Gaz`aptır.
*
Ve, üniversitelilere "cebinde yumurta taşıyor, insanlara zararlı madde" diye bilmem kaç sene hapis istenmesine gıkını çıkarmayan ahaliye... Takla at da göreyim diyen, müstahaktır.
*
Deodorant demediğine şükretmemiz lazımdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir