• DOLAR 32.262
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2395.816
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 16 Ağustos 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Sevgi-Der`den Kaynaştıran İftar Yemeği`
Kısa adı Sevgi-Der olan Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, insanlar arasında birlik ve beraberliğin pekişmesi amacıyla iftar programı düzenlendi.

 

\"Kitabım Kur-an`dır Derken Kur-an`ı Tanıman Lazım\"
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, \"Ramazan da Kadir Gecesi de mübarekliğini Kuran`dan alıyor. O zaman hepimizin önem vereceği husus Kuran`dır\" dedi.

 

Batman Umut Gazetesi; `Türkiye`yi Sevindirecek Haber`
TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, \"Türkiye`de ilk defa uygulanacak bir sistem ile TPAO`nun Buhar Enjeksiyon Projesi (BES) ile petrol üretimini artırmak için çalışacaklarını\" söyledi.

 

`Turhan`dan Veda Mesajı`
Balıkesir`e atanan Batman Valisi Ahmet Turhan ayrılmadan önce bir veda mesajı yayımladı. Turhan`ın mesajında şunlar yer aldı: \"Saygıdeğer Batmanlılar; üç yılı aşkın süredir Vali olarak halkımızın hizmetkârı olmaktan onur duyduğum ve meslek hayatımın en verimli günlerini geçirdiğim Batman`da hizmet bayrağını devretmeye hazırlanıyorum.

 

Batman Gazetesi; `TOBB İlimize Okul ve Yurt Yapacak`
Nasıroğlu-Hisarcıklıoğlu görüşmesinden \"Batman`a eğitim yatırımı\" kararı çıktı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından TOBB Eğitim Teknik Üniversitesi sosyal tesislerinde yapılan \"Oda ve borsa yönetim kurulu başkanları istişare\" toplantısına BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu da katıldı.

 

`Cadde Ve Sokakları Su Bastı`
Erköklü köyü yakınında bulunan sol sahil sulama kanalının patlaması sonucu Seyitler, Hürriyet, Çamlıca ve Karşıyaka Mahallerini su bastı.

 

Batman Pusula Gazetesi; `104 Yaşında, Orucunu Aksatmadan Tutuyor`
104 yaşında 50`den fazla torunu olan Hüsna Demir, çocukluğundan beri orucunu hiç aksatmadan tuttuğunu söyledi.

 

`Vali Turhan`dan Başkanvekili Temel`e Veda Ziyareti`
Yeni valiler kararnamesiyle Balıkesir Valiliğine atanan Batman Valisi Ahmet Turhan, veda ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanvekili Serhat Temel`i makamında ziyaret etti.

 

Batman Medya Gazetesi; `Camiler Dolup Taştı`
Bin aydan daha hayırlı olan `Kadir Gecesi`ni ihya etmek isteyen Batmanlılar, camilere akın etti. Müminler saf tutarak sabaha kadar Kuran tilaveti, zikir, namaz ve salâvatlarla ibadet etmenin coşkusunu yaşadılar.

 

``Devlet Yetkilileri Çalışma Alanımızı Daraltıyor``
BM-GYC Başkanı M. Kemal Çelik; Batman`ın herhangi bir köşesinde olay olsa hemen haberimiz oluyor halkın desteği oluyor, dezavantajı ise yaptığımız haber ve yorumların muhataplarıyla ertesi gün yüz yüze olmamızdır.

 

Batman Postası; `TPAO Buharla Petrol Çıkaracak`
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Batıraman`da yeni bir sistemle petrol çıkarmayı planlıyor. BES adı verilen Buhar Enjeksiyon Sistemi`ni ilk kez Türkiye`de uygulayacak olan TPAO, 350 derecede ısıttığı sudan elde edeceği buharı petrol kuyularına basıp, petrolü incelterek yüzeye çıkaracak.

 

`Aylık 650 TL`lik Maaşlı Eğitim`
İŞ Kur Batman İl Müdürlüğü? Tecrübeli eleman` ile ilgili seminer düzenliyor. Konuya ilişkin Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz`in açıklaması şöyle \"İŞKUR`un önemli görevlerinden biri de çalışma hayatında vasıfsızları \"vasıflı\" hale getirmek; iş tecrübesi olmayan vatandaşlarımızı, gençlerimizi \"iş deneyimli\" yapmak için bir takım proje/programlar geliştirmektir.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Bakır Madenini İncelediler`
Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü jeolojik amaçlı incelemelerini Siirt`te de sürdürdü.

 

`Vali Turhan`dan Veda Mesajı`
Balıkesir`e atanan Batman Valisi Ahmet Turhan ayrılmadan önce bir veda mesajı yayımladı. Turhan`ın mesajında şunlar yer aldı, \"Saygıdeğer Batmanlılar; Üç yılı aşkın süredir Vali olarak halkımızın hizmetkârı olmaktan onur duyduğum ve meslek hayatımın en verimli günlerini geçirdiğim Batman`da hizmet bayrağını devretmeye hazırlanıyorum.

 

Batman Barış Gazetesi; `Zorla Evlendirilmek İstemedi`
19 Mayıs Mahallesinde ikamet eden A.O. adlı kız (18), zorla evlendirilmek istenince polise başvurdu.

 

\"Kürtler İçin En Büyük Değer İslam`dır``
Kendini din adamı ve alim olarak tanıtan bir imamın `Kürtler Zerdüşt`tür. Haber ajansları ve haber sitelerine düşen haberde sözde din adamı Kasım Koç, ateşe ve güneşe tapma olarak bilinen Zerdüştlüğün din olduğunu ve Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu iddia etti.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `104 Yaşında, Orucunu Aksatmadan Tutuyor`
Batman Gültepe Mahallesi`nde yaşayan 104 yaşındaki Hüsna Demir, çocukluğundan beri orucunu hiç aksatmadan tutuyor.

 

Batman Duruş Gazetesi; `\"Kitabım Kur-an`dır Derken Kur-an`ı Tanıman Lazım\"`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, \"Ramazan da Kadir Gecesi de mübarekliğini Kur-an`dan alıyor. O zaman hepimizin önem vereceği husus Kur-an`dır\" dedi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Muhteşem Cami Özal`ın Adını Taşıyor`
TPAO tesisleri içinde 1968 yılında ibadete açılan bin kişi kapasiteli Korkut Özal cami, geçen yıl yapılan tadilatla muhteşem bir ibadet evine dönüştürüldü. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir