• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Adana`da Sakalı Şerif Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`nın tarihi camilerinden Yağ Camii`nde Sakal-ı Şerif heyecanı yaşandı. Erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık 700 kişi Sakal-ı Şerif`i görmek için birbirleriyle yarıştı.

 

Öğle namazını kıldıktan sonra okunan Kur`an-ı Kerim ve verilen vaazı dinleyen cemaat, Namazın ardından, Peygamber Efendimiz`in (sav) mübarek Sakal-ı Şerif`ini cemaatin ziyaretine açıldı.

 

Yağ Camii İmam Hatibi İsa Pazar ve Ali Dörtgöz`ün de hazır bulunduğu, ziyarette Salavatlar getirilerek Sakal-ı Şerif``ini büyük bir huşu içerisinde ziyaret eden cemaat, duygu dolu anlar yaşadı.

 

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, 11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmış bulunuyoruz. Sakal-ı Şerif`i bu güzel günde vatandaşların ziyaretine açtıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Müftü Uzun, \"Peygamber Efendimiz`in (sav) özel emaneti olan Sakal-ı Şerifi milletimizin, halkımızın ziyaretine açtık. Yüzyıllardan beri milletimiz, Peygamber Efendimiz`e (sav) ait bir eşyayı gördüğü zaman ona ziyadesiyle hürmet gösterir, onu korur ve kollar, bizler de camimizde Sakal-ı Şerif`i koruyor ve kolluyoruz.\" diye konuştu.

 

Müftü Uzun, Sakal-ı Şerif`in; Ulu Camii, Yağ Cami, Memişpaşa Cami, Arıkoğlu Cami, Salih Efendi Cami, Özgür Cami, Halvezir Cami, Makam Camii, Arıkoğlu ve Hasan Ağa Camii, Halvezir Camii ve Yeni Camide de ziyarete açıldığını söyledi.

 

Sakal-ı Şerif`i ziyaret eden cemaat ise yaşadığı duygu dolu anları anlattı. Sakal-ı Şerif görmekle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Mehmet Aslan, kendisini Kabe`de hissettiğini kaydetti.

 

Yağ Camii`nde vatandaşlar, cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif`i görüntülemeye çalıştı. Bazı ziyaretçilerinse yanlarında getirdikleri takke ve tesbihleri kutsal emanete sürdükleri görüldü. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir