• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Elazığ`da İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni İhya Der Elazığ`da İftar Yemeği Verdi. İftar yemeğine derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra bazı STK temsilcileri katıldı.

 

Örf adetlerin toplumda yok olması endişesi nedeniyle derneklerde yemek verilmesini uygun görmediklerini ifade eden Yeni İhya-Der Genel Başkanı Nihat Bakşi,\"Ailelerin birbirlerini iftarda eve çağırmayı, evlerde yemek hazırlamayı tavsiye ediyoruz. Çünkü derneklerde verilen yemeklerde aileler ve akrabalar mahrum ediliyor. Bu sebeple bu sene derneğimizde yemek vermek istemedik. Çünkü Müslümanlar Ramazan ayında birbirlerini davet etme heyecanını kaybetmek üzere. Biz bu geleneğin tekrar canlandırılması için evlerimizde iftar yemeği vermeyi uygun gördük\" dedi.

 

Bakşi iftar programlarındaki amaçlarını ise şöyle açıkladı: \"Dernek üye ve gönüllülerimizin birbirlerine ısınıp kaynaşması ve bizleri tanıma noktasında uzak kalmış kardeşlerimizi iftar yemeğine davet ederek muhabbetimizi arttırıyoruz. Derneğimizde iftar yemeği vermenin diğer bir amacı ise; STK`lar arasındaki bağımızı güçlendirme ve birbirimize ısınmadır.

 

Duyarlı kardeşlerimizin katkısıyla düzenlediğimiz iftar yemeğinde emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun`` diye konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir