• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kadınlardan Kadir Gecesi Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlar İle Dayanışma ve Umut Derneği Kadın Komisyonu, Ramazan ayı içerinden okunan Kur`an-ı Kerim`in hatim duası ve Kadir Gecesi nedeniyle bir program düzenledi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Umut-Der Bayan Komisyonunun oruç ile ilgili hazırladığı tiyatro ile devam etti. Daha sonra kız çocukları bir birinden güzel ilahiler seslendirdi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Betül Çevik,
\"Aziz, gani, Samet, âlemlerin rabbi olan Allah, balçıktan yarattığı eksik, zayıf zalim, nankör olarak tabir ettiği insanoğlu bu gece muhatap olarak seslendi ve ona kıymet verdi. Onu hayvani boyuttan alayı illiyyine çıkardı. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur; `Kadir gecesinin iman ile karşılığını Allah`tan bekleyerek ihya edenin günahları bağışlanır.` Gecelerin şahı olan Kadir gecesi insanlığa nur verdi, hayat verdi. Bu gece bin aydan yani otuz bin geceden daha hayırlıdır. Sırf bu gecede Kur`an indiği için bu kadar değerliyse Kur`an-ı Kerim`in kendisinin değerini varın siz hesaplayın\" dedi.

Dünyadaki tüm varlıkların ilim yolunda olanlar için dua etiklerini ifade eden Çevik, \"çünkü ilim kalplerin cehaletten kurtaran bir hayat gözleri karanlıktan kurtaran ışık kaynağı ve bedenleri zayıflıktan kurtaran enerji kaynağıdır. Değerli bacılar ve anneler, bizlerde ilim noktasında kendi evlerimizi birer okula dönüştürelim. Camilerimizi mekân edinelim. Âlim ve alimelerin dizinin dibinden ayrılmayalım. Şuanda bulunduğumuz bu tür derneklerin ve İslami Sivil Toplum kuruluşlarının yaptığı tüm seminerlere ve etkinliklere hem kendimiz hem de en yakınlarımızı ve akrabalarımızı komşularımızı ve çocuklarımızı mutlaka bu tür yerlere götürelim ki biraz önce anlattığımız hadislerin ecrine mazhar olalım\" dedi.

Sohbetin ardından tiyatro ekibinin ehlibeytle ilgili skeci misafirlere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra okunan duası ve kılınan tespih namazıyla program sona erdi. (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir