• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayram Şekerinde Kaliteye Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ramazan Bayramına 3 gün gibi kısa bir sürenin kaldığı şu günlerde çarşı pazarlarda hareketlilik yavaş yavaş artmaya başladı. Bayram denilince akla ilk gelen konulardan biri de evleri ziyaret edecek misafirlere ikram edilmek üzere alınan şekerleme ve çikolatalar. Peki, vatandaşlar şekerleme ve çikolata alırken nelere dikkat etmeli, marka ürünler mi tercih edilmeli, yoksa açık alanda ve tablada satılan şekerleri mi tercih etmeli?


Uzmanlar, vatandaşlara merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretilen şekerlemeleri almamaları hususunda uyarılarda bulunurken, şekerleme satışı yapan Harun Kösedağ, \"vatandaşlar kalitesi ispatlanmış şekerleri almalı, bayram öncesi tezgahlar üzerine serilen adını ilk defa duyduğumuz şekerler ne kadar sağlıklı bilmiyoruz, kendi sağlımızı ve misafirlerimizin sağlığını düşünerek kaliteli şekerler almaya çalışalım\" dedi.


Bu yıl fiyatların çok daha uygun olduğunu dile getiren Kösedağ, \"Marka ürünler olmasına karşın bu yıl fiyatlar çok daha uygun, şekerlerin fiyatı 5 ile 33 TL arasında değişirken, lokumun fiyatı ise 5 ile15 TL arasında değişiyor. Cezeryeler de 8 ile 15 TL arasında değişmekte, yaz olması hasebiyle kış aylarındaki yoğunluk yok ama biz yinede son 2-3 gün satışların aratacağına inanıyoruz\" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir