• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Aksaray`ın Göbeğinde Polis Tacizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son bir yıldır arama noktalarında ya da polis ekipleri tarafından kimlik kontrolü için durdurulan insanların polislerin davranışlarıyla ilgili şikâyetleri arttı. Arama esnasında polis tarafında sözlü ve fiili olarak tehdit edildikleri için birçok insan adli mercilere başvurmak zorunda kaldı.

Son olarak 18 Mayıs’ta polis tarafından Aksaray Meydan`ında kardeşi birlikte taksiyle geçen gazeteci Hüseyin Güneş, kardeşiyle taksiden zorla indirilerek arama yapıldı.

Hüseyin Güneş, Urfa`dan misafir olarak İstanbul’a yeni gelen kardeşi Ahmet Güneş`le birlikte Aksaray`dan taksiyle geçerken kimlik kontrolü ve arama için polisler tarafından durdurularak taksiden zorla indirildi. Arama esnasın fiziksel ve psikolojik olarak sert davranan polislerle iki kardeş arasında tartışma yaşadı.

Polislerin kendilerine sözlü ve fiili taciz bulunduğunu söyleyen Hüseyin Güneş, Aksaray`da yaşanan olay hakkında şunları söyledi; "Bu ülkede arama yaparken tacizde bulunan polislerin halkı koruduğuna kimse beni inandıramaz!

Aksaray`ın göbeğin ve onca esnafın içerisinde, kardeşimle birlikte kimliklerimizi ve basın kartımı göstermemize rağmen taksiden zorla indirip saygısızca üst araması yapan, bu yetmezmiş gibi sözlü ve fiili tacizde bulunan `Yunuslar` bu ülkenin yüz karasıdır. Polislerin bu tür davranışlarına itiraz ettiğimizde ise polise mukavemetten sizi içeri alıyoruz demeleri kadar saçma bir durum olamaz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi arama esnasında elleriyle taciz etmelerine ve çantalarımızın izinsiz aramalarına kızdığımızda ise üzerimize saldırmaları ve ellimi kırmak istercesine bükmesi, hakaret edip tehdit etmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.

Basın kartımın olması ve gazeteci olmam hiç önemli değil. Polis’in insanlara yaptıkları bu tür pervasızca davranışları hiç bir şekilde kabul edilemez. Hem sözlü hem de fiili tacizde bulunan polisler bu şekilde halkı koruduklarını sanmasınlar, bu yaptıkları korumak değil, düpedüz zulümdür! Emniyet Teşkilatı artık şunu bilmelidir; polislerin arama esnasındaki uygulamaları zulümde başka bir şey değil...

En kısa sürede adil mercilere şikâyet başvurusunda bulunacağız. Polislerin bu tür pervasızca davranmaları yanlarına kâr kalmayacaktır!"

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir