• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Adana İl Müftüsü`nden Kadir Gecesi Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Ramazan ayının diğer aylara nispetle daha kutsi olduğu gibi Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de diğer gecelere nispetle daha faziletli olduğuna dikkat çekti.
 
Bu gecelerin içinde de en faziletlisinin Kadir Gecesi olduğunu belirten Müftü Gökçe, bu gecenin bin geceden daha hayırlı olduğunu ifade ederek, Kadir Gecesinin faziletiyle ilgili şu bilgilere verildi:
"- İnsanoğlunun hidayet kaynağı olan, doğruyu yanlıştan ayıran, Allah`a inanmayı ve yalnız ona itaat etmeyi ilan eden, mal, can ve namus emniyetini temin edip insanlık ve kardeşlik duygularını, hak ve adalet mefhumunu yayan Kur`an-ı Kerim bu gece inmeye başladığından kadir gecesi faziletli bir gecedir.
- Kuran`ın gelişiyle peygamberimizin elçilik görevi bu gece başlamıştır. Onun için bu gece faziletli bir gecedir.
- Rahmet ve tövbe kapıları açık olup, Allah`ın af ve mağfiretinin coştuğu bir gecedir. Değerli Kardeşlerim; İşte böyle rahmetli ve bereketi bol bir gece ile karşılaştın. Gelecek yıl ya kısmet olur veya olmaz. O`nun için bu geceyi gafletle geçirmeyelim."
 
"Bu gecede, insan önce günahlarına teybe edip pişman olmalı, bir daha o günahlara dönmemeye karar verip Allah`tan af dilemeli, üzerinde kul hakkı varsa, onu sahibine iade etmelidir." İfadelerinin yer verildiği mesajda,
 
Gece Uyku İle Değil İbadetle Geçirilmeli
"Geceyi uyku ile değil ibadetle, Kur`an okumakla, zikir ve tefekkürle dua ederek geçirmeli, kendisi ve ahirete göçen yakınları için Allah`tan af dilemeli, bol bol namaz kılmalıdır. Hayır, hasenat ve iyilikler yaparak fakir-fukarayı sevindirmeli, hayra yol açan işler ile günahlardan dönme konusunda karar vermelidir. Bilhassa peygamberimizin yaptığı şu dua çok tekrarlanmalıdır. "Ey Allah`ım sen affedicisin, affı seversin beni affet"" denildi.
 
Son olarak bu gecenin İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını temenni eden Müftü Gökçe, bu gece yatsı namazından önce, Sabancı Merkez camiinde yapılacak Vaaz ve Mevlit programına tüm halkı davet etti. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir