• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Projeyi Getiren Kadına 15 Bin TL Kredi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, katıldığı Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önemli adımlar attıklarını ifade eden Asan, \"Eşitsizlik dendiği zaman bu sadece eğitimde ya da istihdamda eşitsizlik değil. Kadınların daha fazla şiddete maruz kalmaları toplumda en büyük problemlerden biri. Sadece Türkiye`de değil dünyanın pek çok yerinde en büyük problemlerden biri\" dedi.

 

Erkeklerin Bize Destek Olması Lazım
İster kadın olsun, ister erkek olsun, toplumda her bireyin değerli olduğunu anlatan Asan, \"O yüzden şiddet denen olumsuz kavramı hayatımızdan çıkarmak için politikalarımızı yürütmekteyiz. Bununla ilgili kanun çıkarttık. Bununla da kalmayıp, şiddetle mücadeleye yönelik Avrupa Sözleşmesi var onu da imzalayan ilk ülke biziz ve İstanbul`da imzalandığı için tüm dünyaya biz bunu sunuyoruz. Ülkeleri bir bir ziyaret ediyoruz ve siz de buna imza atın diyoruz. Bir de değerli kardeşlerim, problemlerin çözümünü sadece kadınlar tek başına çalışarak halledemez biliyorsunuz. Erkeklerin bize destek olması lazım\" diye konuştu.

 

Kadınlara 15 Bin TL Kredi
Kadınların evlerinde yaptıkları çalışmaların maddi bir karşılığının olması için Bakanlık olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Asan şunları söyledi: \"Gerçekten çok çalışıyoruz, politikalar üretiyoruz. Kadın kooperatiflerini yeniden canlandırmak istiyoruz. 7 kadın bir araya geliyor, bir kooperatif kuruyor. Devlet bu kooperatifi destekleyecek değerli kardeşlerim. Şimdi bizim Bakanlığımıza bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü eğer gelir getirici bir projesi varsa kadınlara 15 bin TL veriyor ve iki sene senden para almıyor. 2 sene sonra yavaş yavaş geri ödüyorsun. Bu kredilerden kadınların sadece yüzde 11`i faydalanabiliyor. Şimdi bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz.\"

 

Asan, konuşmasının ardından Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren kadınlara ödüllerini verdi.

 

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Öktem, Bitlis Valiliğine atanan Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile kadınların çoğunlukta olduğu çok sayıda kişi katıldı. (Mehmet Kahraman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir