• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Kadir Gecesi ve Bayramda Ümmetle Buluşalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu, yayınladığı mesajda kadir gecesinin sadece bir güne has değil Ramazan ayının son on gününde aranması gerektiğine vurgu yaptı.

Platform tarafından yapılan açıklamada "Rahmet ve Mağfiret ayı Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmakta bulunmaktayız. Yüce Resul`ün müjde buyurduğu gibi "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azat olan Ramazan ayını bir göz açıp kapaması gibi geride bırakmaktayız. Yüce Rabbimizden dileğimiz İnşaallah ümmet olarak bu Kur`an ayının rahmet ve mağfiret müjdesiyle nasiplenmiş ve hala önümüzde bir fırsat olarak duran Cehennemden azat olma müjdesine İnşaallah erişenlerden olmanın cehd ve gayreti içerisinde olarak imkânlarımızı zorlayarak itikâf sünnetini ihya etmeliyiz." denilerek itikâf sünnetine tüm Müslümanların icabet etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Platform itikâf sünneti ile ilgili olarak şu bilgilere yer verdi; "Her ne kadar toplum nezdinde Ramazan ayının 27. Gecesi "Kadir Gecesi" olarak idrak ediliyorsa da ümmet olarak şunun bilincinde olmalıyız ki, Kadir Gecesini Ramazan ayının tümünde ve özellikle de Ramazanın son 10 gününde hararetle aramalı isabet etmek için Rabbimize yalvarmalıyız. Sonuna yaklaştığımız bu günlerde ibadetlerimizi daha da artırmalı, Ramazan ayını nasıl değerlendirdiğimizin muhasebesini yapmalı ve Rabbimizden bizi bir dahaki Ramazan ayına ulaştırması için duada bulunmalıyız. Bu vesileyle idrakinde olacağımız ve Kuran`ın müjdesiyle 1000 aydan daha kıymetli olan ve bir ömür boyu yapılacak ibadetlere tekabül edecek "Kadir Gecesi"nin en güzel şekilde idrak edilmesini, İslam Ümmeti için ve özellikle zulüm altında olan ve zor şartlar altında Ramazan ayını geçiren kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimizden temenni ederiz."

Mescid-i Aksa ve Kudus`ün Özgürlüğü Yakındır
Her yıl Ramazan ayının son cuması olan Dünya Kudüs Günü için de çağrıda bulunan platform, "Ayrıca dünyaca kabul görmüş olan Ramazan ayının son Cuması "Kudüs Günü" olması nedeniyle Siyonist terör rejimi İsrail`in yüzyıllardır zulümlerine ve entrikalarına şahit olan ve halen de sürmekte olan bu entrikalarla Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa`nın ve Kudüs`ün Müslümanlardan alınması planları işlemektedir. Bunca yapılan zulümlerden ve hilelerden Rabbimiz haberdardır. İnancımız ve temennimiz şu ki terör rejimi İsrail`in kurduğu tuzaklar ve planlar bozulacak, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüklerine kavuşacaktır" denilerek Kudüs`ün özgür olması için tüm Müslümanların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Rabbimiz Ümmeti Gerçek Bayramlara Ulaştırsın
Müslümanların Ramazan bayramını da şimdiden kutlayan Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu, "Zor, zahmetli ve bir o kadar da Rabbimize kulluğun sevincini doyasıya yaşadığımız Ramazan ayının rahmetinden mağfiretinden ve Cehennemden azat olmanın verdiği sevinç ile Ramazan Bayramını idrak edeceğimiz önümüzdeki Pazar günü dünyanın çeşitli yerlerinde zülüm altında olan hürriyete ve bir lokma ekmeğe muhtaç, özgürlükleri ellerinden alınmış işkenceler altında inleyen ve her gün en vahşi şekilde katliamlara uğrayarak katledilen kardeşlerimizin acılarını iliklerimizde hissetmeli onlar için maddi ve manevi imkânlarımızı seferber etmeliyiz." ifadeleriyle İslam ümmetinin kurtuluşu için çaba içerisinde olmamız gerektiğine vurgu yaptı.

İslam ümmetine ve özelde ümmetin yetimleri, kimsesizleri, esarette ve hicrette olan Müslüman kardeşlerimiz için acı ve kederlerin yerine sevinç ve mutlulukları yaşatacağı nice güzel bayramlara ulaştırmasını Rabbimizden temenni ediyoruz. (Mehmet Laçin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir