• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
MTSO Meslek Komiteleri, Meslek Odaları`nı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi Başkanlığındaki, MTSO heyeti meslek odalarını ziyaret etti.

 

Mersin Veteriner Hekimler Odası`na yapılan ziyarette, Mersin Veteriner Hekimleri Odası Başkanı M. Kemal İlcay, Oda Genel Sekreteri Bektaş Şenay ve Oda Denetim Kurulu Üyesi Bülent Çelikcan ev sahibi olarak hazır bulundu. Ziyarette konuşan MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Olarak üyelerinin ve kentin gündemindeki sorunların çözümü için meslek odalarıyla istişare etmek, gerektiğinde birlikte hareket etmek için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek; \"TOBB nezdinde, ilgili bakanlıklar nezdinde sözcülülük yapabilir, baskı unsuru olabiliriz\" diye konuştu.

 

Yem Ücretleri Çok Yüksek
Mersin Veteriner Hekimler Odası adına konuşan, Başkan M. Kemal İlcay, hayvancılıkta ciddi sorunlar yaşandığını ve son dönemde yem fiyatlarının giderek yükseldiğine dikkat çekerek; \"Yem fiyatları bölgesel olarak değişmesine rağmen yükseliş gösteriyor. Geçen yıl fiyatların pahalı olmasından dolayı, daha ucuz maliyeti olduğu için üretici, hayvanlarına yem niyetine cips yedirmişti. Bu yıl da aynı sıkıntının yaşanmaması için işletmelerin birbirine destek olması lazım. Devletin de hayvancılık sektörünü sübvanse etmesi durumunda sorunun çözüleceğine inanıyorum\" dedi.

 

Türkiye Genelinde 129 Milyon Lira Alacağımız Var
Görüşmede konuşan Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, ticaret odalarının lobicilik faaliyetlerinde çok daha fazla etkiye sahip olduğunu söyleyerek; \"Bu yüzden işbirliği yapmak şart. Ticaret Sanayi Odamız ile Odamız birlikte hareket edebilir. Yeni düzenlemelerle sağlık sektöründe büyük değişim yaşanıyor. Bu durum insanların aile, sosyal ve iş yaşamını etkiliyor. Bu alanda gelişen olumsuzlukların gerek toplumumuza ve gerekse eczacımıza yaşattığı sorunlara karşı birlikte hareket etmeliyiz. Son yapılan düzenlemelerle eczacıların depolardan Türkiye genelinde 129 milyon lira alacağı var. Bunu tahsil edemiyoruz. Çünkü ilaç sanayi bu parayı ödemeyeceğini açıkladı\" dedi. Başkan Şimşek görüşmede ayrıca Mersin`deki diğer sağlık meslek örgütleriyle birlikte inşa edecekleri yeni bina hakkında da bilgi verdi.

 

Mart Ayında Hizmet Binasının Temelleri Atılıyor
Heyet son olarak Mersin Tabip Odası`nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Uzman Doktor Galip Kırıcı, Veznedar Uzman Doktor Hanife Kara, Yönetim Kurulu Üyeleri Uzman Doktor İzzet Çalış, Doktor Aydın Yeter ve TTB Delegesi Doktor Mehmet Ali Alkan`la görüştü. Görüşmede söz alan Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, MTSO heyetine nezaketleri için teşekkür ederek; \"Göreve geldiğimizden beri kurumlar arası işbirliği için çaba harcıyoruz. Kendi meslek grubumuzla birlikte, yeri geldiğinde MTSO ile birlikte hareket etmek için önemli bir buluşma bu. Tanışıklığımız arttıkça birlikte hareket etmemiz daha da kolaylaşır. Biz de Mersin`de Sağlık Meslekleri Platformunda bir araya geldik. Eczacılar, Diş Hekimleri ve Veteriner Hekimleri Odası ile birlikte hareket ediyoruz. Bir yerleşkede hep bir arada olmayı planlıyoruz. Projelendirme safhasındayız. Bu noktada MTSO`nun adımlarını dikkatle takip edip kendimize uyarlıyoruz. Mart ayında hizmet binamızın temelini atmayı planlıyoruz\" diye konuştu.

 

Son günlerde hekime yönelik şiddet olaylarının artması konusuna da değinen Kırıcı; \"Bugünlerde meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önlemek için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Hekim arkadaşlarımız hiç bir şekilde bunu hakketmiyor\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir