• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Tüp Bebek Tedavisi Kolaylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Klasik yöntemler ile 45 gün süren tüp bebek tedavisi, çiftleri hem psikolojik hem de fiziksel olarak zorluyor. Oysa tüm dünyada uzmanlar, gelişen tıp ve ilaç teknolojileri ile tüp bebek tedavisinin kolay ve konforlu hale gelmesi gerektiğini savunuyor.


Tüp bebek tedavisinde artık eskide kalmış klasik yöntemlerin terkedilmesi gerektiğini belirten Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, klasik tüp bebek tedavisinin kadınlara ağır bir sorumluluk ve stres yüklediğini vurguladı.


Stresin tüp bebeğin başarı oranını düşürdüğüne dikkat çeken Dr. Özörnek, \"yeni bilgiler ve teknolojiler ile hastalarımıza daha kısa sürede, daha az iğne yapıp ilaç dozunu azaltarak ve hastalarımızdan neredeyse hiç kan almadan, yan etkisi en aza indirilmiş en önemlisi de daha az stresli bir tedavi uyguluyoruz. Bu tedavi yönteminde hastanın kliniğe sadece 2-3 kez gelmesi yeterli oluyor\" dedi.


45 Günlük Tedavi Süresi 15 Güne İndi
Dr. Hakan Özörnek, konforlu tüp bebeğin en önemli avantajının tedavi süresinin kısalığı olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi: \"Yeni anlayış ile bir buçuk ay süren tüp bebek tedavisi üçte bir oranında kısalarak 15 güne indi. Ayrıca tedavi boyunca kadının olması gereken iğne sayısı da üçte bir oranında azaldı. Konforlu tüp bebek yönteminde kadına tedavi boyunca 12 ila 15 arasında iğne yapıyoruz ve ilaç dozları düşük oluyor. Dolayısıyla ilaçların neden olduğu yan etkiler ve komplikasyonlar yok denecek kadar azalıyor. Hastanın kliniğe yarımşar saat olmak kaydıyla 2 ya da en fazla 3 kez gelmesi yeterli oluyor. Eski klasik yöntemde tahlil için sürekli kan almak gerekiyordu oysa konforlu dediğimiz tüp bebek tedavisinde kan almaya gerek kalmıyor.\" (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir