• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
PKK, CHP`li Aygün`ü Kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
"İlk Kez Bir Milletvekili Kaçırıldı"
 
Tunceli Valisi: CHP milletvekili Hüseyin Aygün tunceli`de kaçırıldı.
 
Esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde Tunceli`nin Ovacık İlçesi`ne giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün`ün yolu dönüşte saat 19:00 sularında Ovacık karayolunun 35. kilometresinde iki kişilik PKK`lı grup tarafından kesildi.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Akşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit ve Aygün`ün danışmanını araçtan indiren örgüt mensupları; muhabir ve danışmanı serbest bıraktıktan sonra, Aygün`ü alarak ormanlık alana götürdü.

Akşam Muhabiri Kadir Merkit ve Hüseyin Aygün`ün danışmanının kent merkezine gelerek haber vermesi üzerine, güvenlik güçleri Aygün`ü kurtarmak amacıyla bölgede operasyon başlattı.

8 Ağustos`tan beri Tunceli`de bulunan Aygün, ilçe ve köylerde vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştiriyordu.

 
CHP`den kaçırılan vekille ilgili ilk açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli milletvekilleri Hüseyin Aygün`ün PKK`liler tarafından kaçırıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, ``Türkiye`de ilk defa bir milletvekili PKK`liler tarafından kaçırılıyor`` dedi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün`ün aracının akşam saatlerinde Ovacık-Tunceli karayolunun 35. kilometresinde bir grup PKK`li tarafından durdurulduğunu öğrendiklerini söyledi.

PKK`li grup Aygün`ü alıkoyduğunu, danışmanı ve yanındaki basın mensubunu serbest bıraktığını ifade eden Koç, ``Tunceli Valimizden aldığımız bilgiler şimdilik bu kadar. Biz de parti genel merkezinde toplanarak durum değerlendirmesi yapacağız. Birazdan Genel Başkanımız da genel merkeze gelecek. Türkiye`de ilk defa bir milletvekili PKK`liler tarafından kaçırılıyor. Bundan sonra siyaset yapan herkesin daha dikkatli olması, konuşmalarını daha dikkatli yapması gerek`` diye konuştu.

Ankara`da bulunan bazı MYK üyelerinin gelişmeleri takip etmek amacıyla parti genel merkezine geçtikleri öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU MYK ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün Tunceli`de kaçırıldığı bilgisini alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı MYK üyeleri genel merkezde bir araya geldi. Ankara`da bir iftara katıldığı belirtilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aygün`ün kaçırıldığı iddialarının ardından parti genel merkezine geçti.

Kılıçdaroğlu`nun parti genel merkezine gelen genel başkan yardımcıları Haluk Koç ve Gürsel Tekin ile durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Öte yandan Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın mensuplarına bilgi vermesi bekleniyor.

 

Başbakan`dan Aygün`ün Kaçırılmasına İlk Yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Aygün`ün PKK`lilerce kaçırılmasına ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz takipte, inşallah en kısa zamanda netice alırız. Temenni ederim ki zaman içerisinde inşallah yakalanırlar veya Aygün serbest bırakılır" dedi.


CHP Tunceli Milletvekili Aygün`ün PKK`lilerce kaçırılmasıyla ilgili basın mensuplarının soruların yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Konuyla ilgili olarak şu an İçişleri Bakanımız takipte, malum 3 kişi olduğu söyleniyor. 3 kişiden 2`si serbest bırakılmış ama Hüseyin Bey şu anda kaçırılmış vaziyette. Tabi kimler kaçırmıştır, nasıl oldu; bu konuda ancak tahminler var. Fakat güvenlik güçlerimiz takipte inşallah en kısa zamanda netice alırız. Temenni ederim ki zaman içerisinde inşallah yakalanırlar veya serbest bırakılır" diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu`ndan kaçırılmaya ilk yorum
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün`ün PKK`lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili ilk açıklama.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırılmasıyla ilgili olarak "Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül aradı, olayın önemli olduğunu söyledi" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in de aradığını bildirerek olayı yakından takip ettiğini belirttiğini söyledi.

 

İçişleri Bakanlığı`ndan `Aygün` açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün, PKK`li grup olduğu tahmin edilen kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı yönünde bilgi alındığını belirterek, ``Tunceli polisi ve jandarmaca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı`` dedi.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün Tunceli-Ovacık ilçesinde bölücü PKK`liler olduğu tahmin edilen kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı yönünde bilgi olduğunu belirterek, ``Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı`` dedi.Bakan Şahin, Gümüşhane`de Merkez Kemaliye Camisi`nde kıldığı teravih namazı çıkışında, CHP Tunceli Milletvekili Aygün`ün PKK`lilerce  kaçırıldığı iddiasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Konudan bilgisi olduğunu belirten Bakan Şahin, şunları ifade etti:

``Güvenlik güçlerine haber vermeden seyahat ettiği esnada Tunceli-Ovacık ilçesinde seyir halindeyken takriben saat 18.00 sularında PKK`li grup olduğunu tahmin ettiğimiz kişilerce yolu kesilerek kaçırıldığı bilgisi var. Yanındakiler serbest bırakılmış. Serbest bırakılanların başvurusu üzerine Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı. Ön bilgimiz bu``

Bakan Şahin, konuyla ilgili gelişmeleri zaman içinde kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

TUNCELİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA


Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırılmasıyla ilgili, ``Bugün saat 19.00 sularında Ovacık-Tunceli istikameti 30. kilometre civarında sayın milletvekilimiz Hüseyin Aygün, yola sivil kıyafetle inen 2 PKK`lıler tarafından kaçırılmıştır. Bu olayın bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz`` dedi.Vali Taşkesen, konuyla ilgili Tunceli Emniyet Müdürlüğü`nde bilgi aldıktan sonra, çıkışta İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Yurdakul Akkuş ve Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Taşkesen, ``Saat 19.00 sularında Ovacık-Tunceli istikameti 30. kilometre civarında sayın milletvekilimiz Hüseyin Aygün, yola sivil kıyafetle inen 2 PKK`lı militan tarafından kaçırılmıştır. Bu olayın bir tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Çünkü diğer araçları durdurmayıp sadece sayın vekilimizin arabası durdurulmuştur. Yanındaki danışmanı ve gazeteci serbest bırakılarak sadece kendisi alıkonulmuştur`` diye konuştu.

Milletvekili Aygün`ün, yaklaşık bir haftadır Tunceli`de parti çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Taşkesen, şunları söyledi:

``Bu olayın 15 Ağustos 1984 yılındaki PKK`nın ilk eylemine denk gelmesi, o hafta içinde olması nedeniyle önemli olduğunu düşünüyoruz. Yine söylediğim gibi bu tesadüf bir kaçırma değil. Özellikle durdurulmuş bir araç. Sadece vekilimizin aracı durduruluyor. Bu da Ovacık`tan takip edildiğini bize gösteriyor. Sayın vekilimizin seçildiğinden itibaren gerek seçim çalışmalarından gerekse seçildikten sonraki ilçe ve köy gezilerinde Valiliğimizden herhangi bir koruma talebi bulunmadığını hatta herhangi bir bilgilendirme durumunda olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Eminim ki sağ salim ilimize ve Meclisimize dönecektir. Biz de bu konuda elimizden geleni yapacağımızı şimdiden söylemek istiyorum.``

-``Sayın vekilimize zarar gelecek herhangi bir çalışmamız olmaz``-

Bir basın mensubunun ``Bölgede operasyon var mı?`` sorusu üzerine Vali Taşkesen, ``Operasyon sürekli var. Ama hassas bir konu. Bir rehine söz konusu. Dolayısıyla sayın vekilimize zarar gelecek herhangi bir çalışmamız olmaz. Sayın vekilimizin sağ salim eve dönmesi için nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa öyle hareket edeceğiz. Ama bölgenin genelinde zaten bütün alanda operasyonlar devam ediyor`` dedi.

``Güvenlik kuvvetlerinin elinde bu ve buna benzer eylemlerin olabileceğine dair daha önceden bir istihbarat var mıydı?`` sorusu üzerine Taşkesen, ``15 Ağustos 1984 yılının yıl dönümüne, Siirt Eruh`ta başlatmış olduğu kanlı eylemlerin yıl dönümü olması nedeniyle hassas bir haftaya girdiğimizi biliyorduk. Biz ona göre gerekli birimleri, karakollarımızı uyarmıştık. Ama sayın vekilimizin ilçeye gideceğiyle ilgili bize bir bilgi intikal etmedi. Herhangi bir koruma talebi olmadığından bu konuda elimizden bir şey gelmedi`` diye konuştu.

Bir gazetecinin ``Kaçırılma anında danışmanı ve yanında bulunan arkadaşın anlatımlarından herhangi bir zor kullanma ya da farklı bir konuşma aralarında geçmiş mi?`` sorusu üzerine Taşkesen, ``Sivil kıyafetli oldukları, ellerinde uzun namlulu silahlar olduğunu, sadece vekilimize yönelik `sizi biraz misafir edeceğiz` diye kendisini zorla götürdüklerini, yanındakilerin bilgilerine göre direnme, biraz gitmeme yönünde irade göstermiş. Ama aralarında geçen konuşmalara çok vakıf değiliz. Konuşmalardan sonra kendisinin, danışmanın ve gazetecinin serbest bırakılması sonucunda gittiğini biliyoruz`` ifadelerini kullandı.

AK PARTİDEN İLK AÇIKLAMA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırıldığı iddiası ile ilgili, ``Çok üzücü bir olay umarım zarar görmez`` dedi. Ankara`ya gitmek üzere geldiği Diyarbakır Havaalanında Aygün`ün kaçırılması iddialarıyla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Eker, kısa süre önce Tunceli Valisiyle telefonda görüşme yaptığını, bu sırada Milletvekili Aygün`ün eşinin de valinin yanında bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

``Eşiyle de görüştüm. Çok üzücü bir olay, umarım zarar görmez. Sayın Vali, Hüseyin Beyin o bölgeye gidip ziyaretlerde bulunacağı ile ilgili kendilerine haber verilmediğini söyledi. Kendi aracıyla gidiyor, o anda aracı durduruyorlar. Ama sadece onun aracına dönük bir şey. Orada başka araçlar gidip, geliyor. Görgü tanıkları varmış. Demek ki takip etmişler veya haber vermişler. Dolayısıyla onun aracını durduruyorlar. Diğer yanındakilerini gönderiyorlar. Bir süre tutacaklarını söylüyorlar. İnşallah bir zarar görmez. Temmenimiz o. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.``
 

Genelkurmay Başkanı Özel Kılıçdaroğlu`nu aradı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`in, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu aradığı bildirildi.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`in, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu aradığı bildirildi. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel Kılıçdaroğlu`nu arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Konuyla ilgili Jandarma Genel Komutanlığı`ndan bilgi aldığını belirten Orgeneral Özel, Kılıçdaroğlu`na olayın takipçisi olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu`nu Aradı

Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Çiçek, CHP liderini aradı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu arayarak CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün`ün kaçırılması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile görüşerek Aygün`ün kaçırılmasıyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kılıçdaroğlu`nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Gül, sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

Parti yetkilileri de, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül`ün ``Bu, çok önemli bir olay`` dediğini aktardı.

Alınan bilgiye göre TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayı yakından takip ettiğini, konuyla ilgili Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen`den bilgi aldığını söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir