• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Devirasyon Tüneli`nin Şantiye Açılışı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatlarıyla `Dragon Çayı` üzerinde yapımına başlanan ve deniz seviyesinin 250 metre altına yerleştirilecek borularla KKTC`ye yılda 75 milyon metreküp su aktaracak Alaköprü Barajı`nın inşası tüm hızıyla sürüyor.


Bu kapsamda Anamur ilçemizdeki Dragon Çayı`nın baraj alanına yönlendirilmesi amacıyla yapılan ve akarsu yatağını değiştirme anlamı taşıyan Devirasyon Tüneli`nin açılışı gerçekleşti.

Şantiye sahasında yapılan açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, projenin dünyada bir ilk olma niteliği taşıdığını söyledi.

Alaköprü Barajı ile KKTC`nin su ihtiyacının karşılanacağına işaret eden Vali Güzeloğlu, \"Alaköprü Barajı bereket ve rahmet olacaktır. Projemiz Anamur`a da ekonomik ve sosyal kazanımlar sağlamakla birlikte, ilçemizin güzelliklerini daha net konuma taşıyacaktır.110 milyon kilovat saatlik elektrik üretimi de gerçekleştirecek olan Alaköprü Barajı ülkemizin prestij projesi olarak Başbakanımızın talimatı ile 12 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak ve bu projemiz ülkemiz 2023 hedeflemesine büyük katkı koyacaktır \" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir