• DOLAR 32.525
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.878
  • ...
Bakan Eker Van`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Ağrı`dan helikopter ile Van`a gelen Bakan Eker`i Ferit Melen Havaalanı`nda Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Partili milletvekilleri ve kurum amirleri karşıladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nun makamında ziyaret etti. Ardından Tuşba Toplantı Salonu`na yapılan \"Van İli Tarım Sektörü Ortak Akıl\" toplantısına katılan Bakan Eker, Van`da Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dâhil 260 bin hektar arazi bulunduğunu ve burada yaklaşık 37 bine yakın çiftçinin kaydı olduğunu söyledi.

Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü. \"Van`da yaklaşık olarak 37 bin kayıtlı çiftçiye bakanlık olarak geçen yıl içerisinde 149 milyon lira ödediğimiz kesinleşen rakam. Van ilimizin çiftçilerine ödediğimiz nakdi karşılıksız destek 646 milyon liradır. Bu yıl Haziran ayı itibariyle de yaklaşık 42 milyon lira ödeme yapıldı. Bu ödemeler Yılsonuna kadar devam edecek.\"

Hayvancılıkta Belirgin Bir Artış Var
Van`da yaklaşık 200 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu aktaran Bakan Eker, \"Küçükbaş hayvanda ise Van Türkiye`nin en çok küçükbaş hayvan varlığına sahip illerimizden birisidir. İlimizde 2 milyon 300 binin üzerinde şu anda koyun keçi var. Burada sevindirici bir şey söylemem lazım, Cumhuriyet tarihi boyunca küçükbaş hayvan varlığı hep aşağıya doğru bir seyir izlemiş, çünkü şehirleşme ile birlikte kırsal alanlardan köylerden şehirlere gelişle birlikte hayvan sayılarında hep bir azalma olmuş. Fakat son 10 yılda hayvancılıkta belirgin bir artış var azalma yoktur\" İfadelerini kullandı.

Bakan Eker`in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Bakan Eker, toplantının ardından Ak Parti Van İl Başkanlığı tarafından Atatürk Şehir Stadyumu`nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir