• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
Sevkler Geçici Olarak Durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bayburt`a çıkartılan sevkler geçici olarak durduruldu. Avukatları ve ailelerinin vermiş olduğu bilgiye göre, 20 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve vücudunun yüzde 92`isini kullanamayan Fikret Bayram ile beraber Bayburt`a sevkleri çıkartılan 2 kişinin de yeni ameliyat olmaları göz önünde bulundurularak sevklerin geçici olarak durduruldu.

Adalet Bakanlığı`ndan yeni bir talimat gelmezse önümüzdeki haftalarda sevklerinin yapılacağı ifade edildi.

Aileler ve avukatlar özellikle Vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamayan hükümlü Fikret Bayram`ın nasıl yolculuk yapacağı ve gönderileceği Bayburt`ta nasıl yaşamını sürdürüp ihtiyaçlarını karşılayacağını yetkililerin ve kamuoyunun vicdanına havale ettiklerini belirttiler.

Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayan Bayram`ın koğuş arkadaşları geçen hafta Ordu`ya sevk edilince bazı adli mahkûmların kendisine yardımcı olduğu öğrenildi.

Öte yandan geçen hafta sevki Ordu`ya çıkmasına rağmen ameliyat edildiği için sevki gerçekleşmeyen bir mahkûmun Bayburt`a sevk edilecek mahkûmlarla önümüzdeki haftalarda gönderileceği öğrenildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir