• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
`İlhan Selçuk Darbecileri Affetti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Toktamış Ateş bu hafta,CHPlideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun, yolsuzluk iddiaları buna karşın Kürşat Tüzmen`in tepkisi, MHP`nin seçim barajına ilişkin durumu ve Antalya il jandarma komutanının ses kaydını yorumladı.

Toplumda askeri vesayeti özleyen insanların oldukça fazla olduğunu söyleyen Ateş, demokrat olarak nitelendirilen çok ünlü isimlerin, askeri yönetimi sivil bir yönetime tercih edeceklerini açık açık söylediklerini ifade etti. Bunun nedenini de aktaran Toktamış Ateş şöyle konuştu:
Toplumumuzda irtica korkusu oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye`nin, İran`a benzeyeceğini iddia ederek, halkı ve kamuoyunu baskı altına almaya çalışıyorlar. Ancak aradaki farkları göremiyorlar. Bir korku psikolojisi oluşturmaya çalışıyorlar`` diyen Ateş bunları söyleyenlerin demokrat olmadıklarını sadece takiyye yaptıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan`ın konuya ilişkin “Demokrasi bizim için gaye değil vasıtadır. Gaye insanların mutluluğudur.” sözüne katıldığını ancak bu sözü dinletemediğini ifade eden Ateş, netice itibariyle toplumda bir kesim var ki onlar; efendim yok kadınlarımızın başını örtecekler, yok günde beş vakit namaza gitmeyene sopa atacaklar, yok oruç tutmayanın derisini yüzecekler falan gibi abuk sabuk korkularla yaşıyorlar.” Dedi.

“İLHAN SELÇUK DARBECİLERİ AFFETTİ``

Toktamış Ateş,Ergenekonsoruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hayatını kaybeden ilhan Selçuk`un kullandığı şok ifadeyi de paylaştı:

“Çok tipik bir örnek vereyim. Rahmetli olduğu için de açıklamakta bir sakınca görmüyorum. Ki benim çok saygı ve sevgi duyduğum bir insan ilhan Selçuk. İlhan Selçuk, bana yapılan işkenceleri affettim diyor. Neden affediyor? Yani böyle bir iktidar olmasındansa askeri yönetim daha iyidir anlamında söylüyor. Ötesi var mı bunun?`` diyerek tepki gösteren Ateş, İlhan Selçuk`un darbecileri affettiğini söyledi.

“İNSANLARIN HAYSİYETİYLE OYNANMAMALI``

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun, “Liste dışı bıraktığın milletvekillerinin yolsuzluklarını açıkla`` sözlerine de değinen Ateş, Kılıçdaroğlu`nu her fırsatta sevdiğini söylediğini ancak bu gaflarını anlamakta zorlandığını ifade etti.

Ateş, “Önce adamın adını verip sonra kastettiğim sen değilsin demek bir ana muhalefet partisi liderine değil hiçbir parti liderine yakışmayan bir şey. Kürşat Tüzmen, tanıdığımız bir adam değil ama bakanlığının başarısız olduğunu söyleyemem. Başarılı bir bakanlık yaptı. Namus konusunda ve bakanlığı sırasında hiçbir şeyi çıkmadı. Yani şimdi bir partide o partinin yetkili kurulları bir takım insanları yeniden aday yapmadı diye ‘vay bu adamlar yolsuzluk yaptıkları için aday yapılmadı` diyemezsiniz. İnsanların haysiyetiyle oynamamak lazım. Yani Kılıçdaroğlu yanlış yaptı. Telafi etmeye çalıştı bir biçimde ama bence edemedi.” Dedi.

“MHP BARAJIN ALTINDA KALMAYACAK``

12 Haziran 2011 seçimlerinde MHP`nin barajı geçip geçemeyeceğini de değerlendiren Ateş, bazı ülkücülerin, kendi aralarındaki çatışmadan dolayı MHP`den uzaklaşmış olsa bile CHP`den MHP`ye bir kayış olduğunu ve dolaysıyla MHP`nin baraj altında kalmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Olay Kritik programı her Çarşamba saat 17.15`te Samanyolu Haber Radyo`da…

Canlı Yayınlarımıza; İstanbul106.8Ankara95.0 İzmir 94.1 frekanslarından veya www.kure.tv adresinden ulaşabilirsiniz…

Twitter.com/shaberradyo

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir