• DOLAR 32.542
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2456.413
  • ...
Netanyahu ABD`ye Eli Boş Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, olaylardan bir gün sonra İsrail Meclisi`nde yaptığı konuşmada Filistin Devleti`ni tanıyabileceği sinyalini verdi. Fakat bir açıdan da bunun İsrail için ne kadar "imkansız" bir şey olduğunu gösterdi. Netanyahu, Filistinli grupların barışmasını desteklemiyor. Ona göre Hamas İsrail`i yok etmek isteyen bir örgüt ve Filistin Devleti`nin parçası olan böylesine bir örgütün İsrail tarafından tanınması mümkün değil.

Netanyahu Cuma günü ABD`ye gelerek Başkan Başkan Barack Obama ile görüşecek. Buluşma öncesi bütün herkes Obama`nın Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı`nda yapacağı konuşmaya kilitlenmiş durumda.

İsrail`de ise Golan Tepeleri üzerinden gelen yüzlerce Suriyeli Arap`a hazırlıksız yakalanan İsrail ordusuyla ilgili tartışmalar var. Netanyahu "artık kendimizi suçlamaktan, kendimizi paralamaktan vazgeçmeliyiz. Filistinle barış olmamasının tek nedeni Filistin`in İsrail`i tanımayı reddetmesidir. Hamas lideri Gazze`den İranlı patronlarının dilini kullanarak bizi suçluyor" diyor.

Netanyahu hala Kudüs`ün tamamını ve Batı Şeria`dali Yahudi yerleşimlerini İsrail devleti sınırları içerisinde tutmak istiyor. Uluslar arası kamuoyu BM kararıyla Doğu Kudüs`ün İsrail tarafından işgalini ve yerleşimleri tanımıyor. İsrail Başbakanı barışın Filistinli göçmenlerin sadece Filistin topraklarına geri dönmesine izin verilmesi ve Filistin`in İsrail`i resmen tanımasıyla gerçekleşeceğini bildiriyor.

Filistinliler bu tekliflerini her birini reddetti. Dolayısıyla Netanyahu bir çözüm getirmeyecek olan teklifleri yenilemekten vazgeçmiyor.

Netanyahu Cuma günü Başkan Barack Obama ile görüştükten sonra Pazartesi günü Amerikalılara seslenecek ve Kongre`nin her iki kanadının Salı günü yapacağı ortak toplantıda Milletvekilleri ve Senatörlere konuşacak.

Muhalefet Partisi Kadima`nın lideri Tzipi Livni Başbakan Binyamin Netanyahu`yu İsrail Meclisi`nde yaptığı konuşmadan sonra suçlamayı ihmal etmedi. Ve bir açıdan bu cümle gerçeğin bir resmi gibi; "İsrail`in bir vizyona ihtiyacı var. Ve sen Netanyahu ABD`ye barış girişimleri olmadan gidiyorsun."

USA Sabah


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir