• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Atalay: Ceberut Devlet Anlayışından Vazgeçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Ak parti İl Teşkilatının verdiği iftara katıldı.

Tuana Garden`de verilen iftara Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, eski milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Saat:18.00`de başlayan İftar programında ilk olarak İl Başkanı Murat Güneştekin söz alarak, katılımcılara geldikleri için teşekkür etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem`i aralarında görmelerinin sevincini yaşadıklarını ifade eden Güneştekin, ramazanın manevi atmosferi ve kardeşlik duyguları ile biraraya geldiklerini belirtti.

Daha sonra söz alan Milletvekili Ziver Özdemir, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ı bölgede görmelerinden dolayı mutlu olduklarını ve bölge ile ilgili ciddi çalışmalardan bölge halkının kalbinde ve gönlünde ayrı bir yer edindiğini söyledi.

Yatırımlardan ve Hizmetlerden Rahatsız Olanlar Var
AK parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye`de sağlanan birlik beraberlik tablosunu bozmak isteyenlerin olduğunu ileri sürdü. Bölgeye ve Batman`a yatırım yaptıklarını ve Batman`ın son yıllarda çok iyi bir gelişme gösterdiğini belirten Erdem, geçmişte hastaların büyükşehirlere götürüldüğünü şimdi ise buna ihtiyaç olmadığını aktardı.


Batman teşkilatının Türkiye`nin en başarılı 17. Teşkilatı olduğunu belirten Erdem, partilileri tebrik ve teşekkür etti. Erdem, \"2014 seçimleri önemlidir. Bu yüzden kongrelere önem vererek başarıyla geçirdik. 30 Eylül`de büyük kongreyi yapacağız\" dedi.

Okullarda Ana Dil Öğretilecek
Daha sonra söz alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, parti olarak teşkilatlarını Ramazan`da yardımlaşma seferberliği başlattıklarını ve teşkilatlar ve vatandaşlarla biraraya gelip özlem giderdiklerini söyledi. Teşkilatları bütün icraatların ortağı olarak gördüklerini ve başarının ortak başarı olduğunu kaydetti.

Partilerinin kurulurken Şeyh Edebali`nin ilkelerinin \"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın\" sözü olduğunu dile getiren Atalay, \"Esas olan insandır. Devlet insan içindir. Önemli olan insanı memnun etmektir. Osmanlı bu ilkeyle imparatorluk oldu\" şeklinde konuştu.

Geçmişte devletin vatandaşlarının bir kısmıyla sorunlu olduğunu, Kürtler, dindarlar, Alevilerle sorunlar olduğunu vurgulayan Atalay, \"Devlet adeta vatandaşı ile kavgalı olmuş. Şimdi ise vatandaşın hak hukukunu korumaya çalışıyoruz. Ceberrut devlet değil, insan yüzlü devlet, hukuk devleti yaptık\" ifadelerine yer verdi.

Terör ve Şiddete Karşı Tavır Alınsın
Geçmişte yapılan baskılardan ve yanlış uygulamalardan bahseden Atalay, \"Yanlış politikalar sonucu vatandaşın devlete güveni kalmamıştı. Biz yanlış politikaları düzeltip normalleşmeyi sağladık. Devlet diyor ki anadilleri ben öğreteceğim. Okullarda öğretilecek\" dedi.

Özgürlüklerin önünü açtıklarını ve bunu bölge için önemine temas eden Atalay, DGM`lerin ve OHAL`in kaldırılmasını örnek vererek, \"Kürt kardeşlerimiz bilsinler ki, terör ve şiddet olmazsa özgürlükler daha çok konuşulur. Kürt kardeşlerim ve Kürt aydınlar, terör ve şiddete karşı tavır alsınlar\" çağrısında bulundu.

Terör ve şiddet hak arama şekli değil, terör örgütünün Kürtlerin hak ve hukuku ile bir derdi olmadığına dikkat çeken Atalay, \"Bütün akan kandan beslenen terör baronları var\" dedi.


Yeni anayasanın Türkiye`nin demokratikleşmesinin en önemli adımı olduğunu ve ellerinden geldiğini yaptıklarını söyleyen Atalay, \"kamuoyunun baskısıyla ilk sivil anayasa yapılacak\" dedi. (Veysi Demir/ M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir