• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan: Saldırı Mossad`ın İşi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Pazar günü Mısır-İsrail sınırında bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Müslüman Kardeşler, saldırının Mısır Devrimine yönelik bir saldırı olduğunu dile getirdi.

 

\"Halk Devrimi Birçok Kesimin Planlarını Altüst Etmiştir\"
Hareketin resmi sitesinde yayımlanan bildiride \" 25 Ocak`ta meydana gelen halk devrimi, birçok kesimin rahatını bozmuş, planlarını altüst etmiştir. Devrimden rahatsızlık duyan dâhili ve harici düşmanlar, devrimin gidişatını akamete uğratmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Özellikle ikinci devrim sayılan cumhurbaşkanı seçiminden sonra ifsat çalışmalarına hız veren bazı kesimler, yeni anayasanın hazırlandığı bu günlerde Mısır`ı adeta maddi ve manevi krizlerle karşı karşıya getirmektekiler.\"denildi.

 

Pazar akşamı Mısır-İsrail-Gazze üçgeninde bulunan Refah bölgesinde Mısır askerlerine düzenlenen saldırıya yer verilen bildiride, \"Refah bölgesine düzenlenen saldırıda 20`e yakın askerimiz hayatını kaybetmiştir. Olaydan hemen sonra İsrail basını saldırıyı düzenleyenlerin Gazzeliler olduğunu öne sürdü. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin amacını şu şekilde sıralamak mümkündür:
- Onlarca yıldır bozuk sistemin baskı ve zorbalıklarına sabreden halkın rahatlığı umduğu bu günlerde, Mısır`ı psikolojik bulanıma sokmak.
- Hükümetin öncülük ettiği yeni anayasa hazırlığını başarısızlığa uğratmak.
- Yeni hükümetin, özellikle Mısır`da en çok karşılaşılan sorunları çözme girişimini sekteye uğratıp hükümet ile halkın arasını açmak.
- Özellikle Refah Sınır Kapısı`nın tekrar kapatılmasını sağlayıp Mısır`ın yeni cumhurbaşkanı ile Filistin`in arasını açmak.\" ifadesi kullanıldı.

 

\"Saldırıyı MOSSAD`a Nispet Etmek Mümkündür\"
Saldırının MOSSAD tarafından gerçekleştirildiğinin ifade edildiği bildiride şu ifadelere yer verildi: \"Bu saldırıyı, 25 Ocak halk devriminden en fazla rahatsızlık duyan MOSSAD`a nispet etmek mümkündür. MOSSAD bu saldırıyı düzenlemeden günler önce Sina Yarımadası`nda bulunan Yahudi yerleşimcilerini tahliye etmek için bir bildiri yayımlamıştı. Bu olaylarla MOSSAD, Mısır askerlerinin Refah bölgesinde yetersiz olduğunu, orada bulunan askerlerin Mısır sınırını korumaya güç yetiremeyeceğine dikkatleri çekmeye çalışıyor.\"

 

Mısır halkını sağduyulu davranmaya ve yapılan ifsatlara karşı direnmeye çağıran İhvan yayımladığı bildiride \" Son olarak halkımızı, kışkırtıcı olaylara karşı sağduyu ile yaklaşmaya, Cumhurbaşkanının öncülüğünü ettiği, yeni anayasaya destekçi olup, sabır ve ihlâs ile çalışmaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, rabbimizden kendilerine bol sabırlar niyaz ediyoruz.\" İfadelerini kullandı. ( Said Teşne- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir