• DOLAR 32.586
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2430.285
  • ...
Mossad Eski Başkanı: israil `Arap Baharı`ndan Korkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`in başkenti Tel Aviv`de açıklama yapan MOSSAD`ın eski Başkanı Danny Yatom, sadece Suriye`de 20 bin kişinin öldüğünü belirterek, "Buna Arap Baharı diyemem" dedi.

Suriye`deki çatışmalara değinen Danny Yatom, kesin bir tarih vermemekle birlikte Esad`in düşeceğini ileri sürdü. Özgür Suriye Ordusu`nun her yerde kontrolü yavaş yavaş ele aldığını kaydeden Yatom, şimdiki konunun Esad`in yerine kimin geleceğinin olduğunu söyledi.

Bölgenin geçmişe oranla radikalleştiğini öne süren Yatom, "Demokratik bir yapı da iktidara gelebilir. Radikaller de Müslüman Kardeşler de iktidara gelebilir. Aleviler, Dürziler, Sünniler arasında bir savaş da çıkabilir. Gerçekten bölge eskiye göre çok daha radikal bir hal aldı" şeklinde konuştu.

`MÜSLÜMAN KARDEŞLER İSRAİL`E KARŞI`

Mısır`da kimi çevrelerin İsrail ile olan barış anlaşmasını gözden geçirebileceklerini söylediğini belirten Danny Yatom, "Bir İsrailli olarak söylüyorum; bunlar, eski rejimlerin aksine İsrail`e karşılar. Mısır Parlamentosu`nda Müslüman Kardeşler ve Selefiler diğer gruplardan daha fazla koltuğa sahip, çoğunluktalar. Tabii değişim başladığında Mısır`da Müslüman Kardeşler diğer gruplardan daha hazırlıklıydı" dedi.

MOSSAD`ın eski Başkanı Danny Yatom, İsrail-Türkiye ilişkilerini ise "tam bir trajedi" olarak tanımladı. İlişkilerin bu hale gelmesinin her iki ülke için kötü olduğuna inandığını belirten Yatom, İsrail`in özür dilemesinin ana konu olmadığını savundu.

İlişkilerin bir an önce onarılması gerektiğini savunan Yatom, geçmişteki iyi ilişkilere, MİT ile olan istihbarat paylaşımlarından örnek verdi. "MİT müsteşarı ile çok iyi ilişkilere sahiptim. Telefonda pek çok kez kendisiyle görüşmüşümdür" diyen Danny Yatom, ne tür istihbari bilgiler paylaştıkları sorusuna ise cevap vermekten kaçındı.
 

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir