• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Manisalı Muhtarlara İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle muhtarları onuruna Sultan Kafe`de iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin ardından dualar okundu.

Davetlerine katıldıkları için mahalle muhtarlarına teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, \"Bildiğiniz gibi, 2010 yılı Haziran ayında başladığımız 45 mahalledeki çalışmalarımızı, 2011 yılı Kasım ayında noktaladık. 2012`nin içinde bulunduğumuz ilk aylarında geriye kalan 12 tane mahallelerde de eksik olan bu yatırımların ivedilikle bütün mahallelerde bitirileceğini, bu süreçte de ihalelerinin bitirileceğini söylemiştik. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yağmur suyu ve kaldırım noktasında yüzde 80-85 oranında çalışmalarımızı tamamlama noktasına geldik\" dedi.

Projeler Hayata Geçiyor
Manisa`da başlayan ve başlayacak olan projeler hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Ergün, şunları söyledi: \"Öncelikle Yeni Garaj projesinin ihalesini geçtiğimiz aylar içerisinde tamamlayarak, bu hafta yer teslimini yapacağız ve önümüzdeki hafta veya bu hafta içerisinde mevcut Gediz`in yanında belirlenmiş alanda inşaatı başlamış olacak. Laleli`de 3 ay önce temelini attığımız Gençlik Merkezi projemizin şuan kaba binası bitme noktasına geldi. Yine geçtiğimiz hafta içerisinde Küçük Sanayi Kavşağımızın ihalesini hayırlısıyla yaptık. Bunun prosedürü de tahmin ediyorum 1 ay içerisinde neticelenme noktasına geldiğinde, bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki ay içerisinde de bu kavşağın startını verme düşüncesindeyiz. 90-95 tane derneğin kullanabilecekleri iş ofisleri ve altında ticari alanların yapılacağı bir merkezi de kat karşılığı ihalesini Allah nasip ederse bu ay içerisinde startını vermiş olacağız.\"

Muhtarlara Ücretsiz Ulaşım
Kent içi toplu ulaşımda dönüşüm kapsamında 165 aracın tamamının ay içerisinde hizmete gireceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, bu konuda muhtarlara bir de müjde verdi. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli ile görüşme yaptıklarını ve mahalle muhtarlarının ücretsiz Kentkart kullanımı sağladıklarını belirten Ergün, \"Kendisinden bunun olurunu aldık. Bütün 57 mahallemizin muhtarına, dolmuşlardan ücretsiz olarak kullanmak üzere kartlarınızı Manisa Belediyesi ve Şoförler Odası olarak sizlere hediye ediyoruz\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir