• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Depremzedeler Dört Gözle Kadir Gecesini Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kuranı Kerimde bin aydan daha hayırlı olarak tabir edilen Kadir Gecesi`ni ihya etmek isteyen depremzede vatandaşlar Ramazan ayının tekli günlerine denk gelen gecelerde ibadetlerine daha çok ağırlık veriyor.
Kadir Gecesini dört gözle bekleyen vatandaşlar bu geceyi ihya edecekleri için çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

 

Kadir Gecesini camide geçireceğini belirten Cesim Canaytan , \"Allah`ın izniyle camiye gideceğim, İbadet ve Allah`a dua edeceğim. Sadece kendim için dua etmiyorum bütün insanlara dua ediyorum. Bana göre kadir gecesinden daha güzel bir şey yoktur\" dedi.

 

Şahabettin Öztürkçü de bu geceyi camide ihya edeceğini söyleyerek \" Bu gecede camide bol bol ibadet ediyoruz. Mevlit veriyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimize dua ediyoruz. Özellikle bu kadir gecesinde bir daha deprem musibeti yaşanmaması için rabbimize dua edeceğiz\" ifadelerini kullandı.
Kadir gecesini daha çok namaz kılmakla geçireceğini söyleyen Aydın Arslan \"Bu gecede ayrıca bol bol Kuran okuyup dua edeceğim. Tabi ben, bu hayırlı geceyi camide geçirmek isterim ama biraz rahatsızım. Eğer sıhhatim el verirse bu geceyi camide geçiririm\" diyerek bu gecede zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeyi unutmamamız gerektiğini söyledi.

 

Fettah Tayhan adlı vatandaş ise, bu geceyi dört gözle beklediğini ifade ederek \" İnşallah bu geceye ulaşacağız. Bu geceyi idrak edeceğim için çok mutluyum. Bu gibi geceleri fırsattır. Bunları kaçırmamak lazım. Biz de bu geceyi camide geçireceğiz. Bu gece günahların bağışlandığı gecedir. Bu gecede dua etmeyi ihmal etmeyelim. Allah-u Teala herkesin namazını, orucunu kabul etsin\" şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir