• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Rusya Uydularını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya geçen yıl olduğu gibi yine iki füzenin fırlatılmasında yaşanan problemler nedeniyle iki uydusu ile bağlantısını kaybetti. Rus Uzay Dairesi Roskosmos yetkilileri bir kriz toplantısı yaparak 150 milyon Avroya malolan fırlatma işleminin niçin başarısız olduğunu görüşecekler. Bir adet Rus bir adet de Endonezya uydusunu taşıyan Proton-M model taşıyıcı füzeler bir hata sonucu son aşamada kontrolden çıktılar.

Normal olarak yaklaşık 300 km`lik bir yörüngede dünya etrafında dönmeye başlaması gereken uyduların kontrolden çıkması, uzay istasyonu ISS için de bir tehlike olabilir. Roskosmos`da çalışan ve ismini vermeyen bir kişi, Interfax ajansına bu tehlike ihtimalinin çok az olduğunu söyledi. Bu kişinin verdiği bilgiye göre Express MD2 isimli Rus uydusu ile Telkom-3 isimli Endonezya uydusunun 6 ile 8 hafta içinde tekrar yeryüzüne düşmesi bekleniyor. Ancak bu iniş sırasında ne kadar zamanda soğuyacakları ve nereye düşecekleri bilinmiyor.

Kazakistan`daki Baykonur uzay istasyonunda başlangıçta herşey normal devam ederken, 18 dakika sonra start alması planlanan füzeler birkaç saniye içinde ateşleniverdi. Böylece istenilen yörüngeye gönderilemediler. Express MD2, 15 yıl süreyle Rusya`daki televizyon yayınlarının ve iletişimin daha iyi sağlanması için, Telkom-3 de, Endonezya`da telekomünikasyon için 15 yıl görev yapacaklardı.

Geçen yıl da Rusya tarafından gönderilen iki füzenin fırlatılmalarında yaşanan problemler sonucu yanlış yörüngeye giren uydu 7 ay sonra tekrar yeryüzüne düşmüştü. Diğer füzenin taşıdığı malzeme gemisi de füzeyle birlikte yeryüzüne düşmüş, bu yüzden uzay istasyonu ISS yaklaşık 3 ay boyunca devre dışı kalmıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir