• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
Okul İçin Yapılan Bina Polis Karakolu mu Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak`ta bulunan 820 konutlu TOKİ`lere vatandaşlar yerleşmeye başladı. Ancak, okul için yapılan binanın emniyet müdürlüğü yapılacağı yönündeki söylentiler şimdiden TOKİ sakinlerinin huzurunu kaçırdı.
 
Okul sorunu yaşayabileceklerini belirten TOKİ Sakinleri, kaygılarını bir basın açıklaması ile dile getirdiler. Konutlarda bulunan okulun geçici süre ile İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edileceği yönünde bilgi aldıklarını belirten konut sakinleri, etraflarında herhangi bir okulun mevcut olmaması nedeni ile mağdur olacaklarına dikkat çektiler.
 
Konutların önünde yapılan basın açıklamasını site sakinleri adına Bekir Gündoğdu okudu. Yetkilileri duyarlılığa davet eden Gündoğdu, okuduğu basın açıklamasında; "Şuanda önünde toplandığımız TOKİ ilköğretim okulunun Emniyet İl Müdürlüğü yapılmasına yönelik iddialar üzerine toplanmış bulunmaktayız. 820 konutluk TOKİ projesi çerçevesinde yapılan ilköğretim okulu her şeyden önce TOKİ sakinlerine ve TOKİ sitesine aittir. Bu okul üzerinde herkesten önce TOKİ sitesinde oturan İlkokul çağındaki çocukların eğitiminin ve öğretimini görme hakkı bulunmaktadır. Bu okul devlet imkânlarıyla yaptırılan ve halka bağışlanan bir okul değildir. TOKİ`ye yerleşen ve buradan daire satın alan herkes okul imkânını da dikkate alarak daire satın almıştır. Ve bu durum yapılan sözleşmeyle sabittir. TOKİ sadece konut değildir. "yaşam merkezleri" üretiyor olmanın bilinci ile konutların yanında aynı zamanda okullar, kreşler, sağlık ocakları, ticaret merkezleri camiiler ve kültür tesisleri de inşa ettiğini beyan etmektedir.

Buna karşın aldığımız duyumlara ve gayri resmi açıklamalara göre TOKİ İlköğretim okulunun valilik tarafından emniyet müdürlüğüne geçici olarak tahsis edileceği söylenmektedir. Ancak 820 konutluk bir site olmasına rağmen okul çağındaki çocukların eğitim görebilecekleri bir okul yakın çevremizde bulunmamaktadır ve bu durum Milli Eğitim Müdürlüğü raporlarıyla tespit edilmiştir. Bu bağlamda mevzu bahis olan durumunun gerçek olması durumunda en başta çocuklarımız ve öğrenci velileri olarak bizlerin durumu belirsiz bir hal alacaktır. Biz TOKİ sakinleri olarak bu konunun başta valiliğimiz olmak üzere yetkili kurumlar tarafından ele alınarak mağdur bırakılmamız gerektiğini aksi takdirde yasak yollar ile hakkımızı aranacağını sizler aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz." dedi. (Delil Oğurlu - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir