• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA -07Ağustos 2012 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

KENT GAZETESİ: Abidinpaşa Esnafı Sıkıntılı
Türkiye`nin bir zamanlar tarım ve sanayi kenti olan Adana`nın Seyhan İlçesinde en önemli iş merkezi konumunda bulunan tarihi Abidinpaşa Caddesi tekstilci esnafları şu günlerde S.O.S veriyor. Cadde de bulunan pek çok iş yerinin kapısında \"Kiralık\" veya \"satılık\" ilanları göze çarpıyor. Özellikle tekstil sektöründe çalışan küçük esnafların ise ayakta kalabilme mücadelesi verdiği gözleniyor.

Seyhan Nehrinde Boğuldular
Adana`da Seyhan Nehrinde balık avlarken, kayalıklara takılan oltayı kurtarmak için suya girip kaybolan 25 yaşındaki Siyami Savaş Uslu ve 28 yaşındaki Engin Göncel`in cesetleri bulundu. Seyhan Nehri üzerindeki regülatör köprü yakınlarında önceki gün meydana gelen olayda balık avlarken kayalığa takılan oltalarını kurtarmak isteyen 2 genç girdikleri suda gözden kaybolmuştu.

Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği
Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKÇ)`ye dahil olan çiftçilere dekar başına verilecek olan mazot ve gübre desteği için başvurular sürüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın ÇKC`ye dahil olan çiftçilere ödenecek 2012 yılı mazot, gübre ve toprak analizi desteği uygulamalara ilişkin tebliğ, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

GÜNEY HABER GAZETESİ: Kuma İstemedi Terk Edildi
Adana`da 17 yıl önce görücü usulü ile evlenen ve 8 yıl önce eşinin kuma getirmek istemesine karşı çıkınca 6 aylık hamileyken 3 çocukla birlikte terk edilen kadın Başbakanlığa \" Allah rızası için yardım edin\" diye mektup yazdı. Meryem Katar, \"Eşim üzerime kuma getirmek istedi ben kabul etmeyince karnımda çocuğumla terk etti. Eşim 8 yıldır çocuklarını dahi görmeye gelmedi, ben tarlada çalışıp çocuklarıma bakıyorum. Küçük oğlum babasını hiç görmedi onu tanımıyor \"dedi.

Birilerine Peşkeş mi Çekilecek?
Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki işletme sahipleri ve esnaflar CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer`i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. İşyerlerinin İl Özel İdaresi tarafından Ellerinden alınmak istendiğini vurgulayan esnaf, \"binlerce çalışan ve aileler mağdur olacak\" dediler. CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek, \" Belediyeden açma ruhsatlı olan bu iş yerlerinin hak sahiplerinin elinden alınmasına bir anlam veremiyoruz. Akla gelen tek soru burası birilerine peşkeş mi çekilecek? Oluyor \"dedi

Genç Kız Babasını İş Yerinde Öldürdü
Mersin`de 24 yaşındaki genç kız, 7 yıl önce annesinden boşanarak yeniden evlilik yapan babasını iş yerinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Cinayet şüphelisi genç kız olaydan sonra suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı. Ölen şahsın savcılığa \"öldürüleceği\" yönünde müracaatının bulunduğu iddia edildi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir