• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: Mustazaflar Hareketinden Suriye Politikası
Mustazaflar Hareketi son günlerde adeta Suriye Halkının kıyımına doğru gidilen Suriye Ayaklanmasını ve Suriye Kürtlerinin durumunu yayınladıkları bir basın bildirisiyle Van`dan açıkladı.

Konteynerlerde Ramazan
Van`da yaşanan depremlerden sonra kurulan geçici yerleşim merkezleri olan konteynerlerde kalan vatandaşlara Ramazan`ın nasıl geçtiğini sorduk. Depremzede vatandaşlar her şeye rağmen Ramazan`ın dolu dolu geçtiğini söylüyor.

Depremzedelerin Arakan Fedakârlığı
Kısa bir süre önce yaşadığı iki büyük depremle sarsılan Vanlı depremzedeler, Van İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle başlatılan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışmaları hedeflenen miktarın üzerine çıkarak 136 bin TL ye yükseldi

Tanış`ın ailesinden PKK Örgütüne Çağrı
Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından kaçırılan AK Parti Gürpınar ilçe başkanı Hayrullah Tanış`ın eşi, oğlu ve annesi, tüm aile fertleriyle birlikte çağrıda bulunarak Tanış`ın serbest bırakılmasını istedi.

VANGÖLÜ EKSPRES: AK Gençlikten Muhteşem Organizasyon
Van Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyona binlerce vatandaş katıldı.

VAN POSTASI: CHP`den Şemdinli İzlenimleri
İki gün boyunca Hakkari ve Şemdinli bölgelerinde incelemelerde bulunan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, PKK`nın strateji değiştirdiğini söyledi.

YYÜ Rektörü Battal, Adır Adası`nda İncelemelerde Bulundu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kuş ölümlerinin yaşandığı Adır Adası`nda yapılan çalışmaları inceleyerek, buradaki manastırı da ziyaret etti.

VAN SESİ: YTY`nin Beton Başarısı
Van depremi sonrasında Van`da Kalite Güvence Sistemi (KGS) denetimlerinden başarıyla geçen YTY Beton Van`ın ilk THBB üyesi oldu.

Mustazaflar Hareketi Suriye Politikasını Açıkladı
Mustazaflar Hareketi Sözcüsü Av. Hüseyin Yılmaz, İslam coğrafyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek , \"Kendi ülkesinde Müslüman Kürtlerin haklarını bir bütün olarak vermemekte ısrar eden devletin, diğer parçalardaki Müslüman Kürtlerin kazanımlarına karşı durması doğru değildir\" dedi.

DOĞU ANADOLU: Vanlı Murat`ın Almanya Başarısı
FDP Meclis üyesi ve Delmenhorst Meclisi Halkla ilişkiler komisyonu Başkanı, Vanlı Murat Kalmış`ın önergesiyle Almanya`nın Aşağı Saksonya Eyaleti`ne bağlı Delmenhorst kentinde 1 Ağustos`tan itibaren ehliyetini veren emeklilere bedava otobüs bileti verilecek.

Depremzeden `Altın` Vefa
Depremzede aile, yardımlardan çıkan 15 bin lira değerindeki altını iade etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir