• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
SBS Tercihleri Yarın Sona Eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Seviye Belirleme Sınavı`nı (SBS) kazanan ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için 1 Ağustos`ta başlayan tercih başvuru süresi, yarın sona eriyor.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üzerinde olan öğrenciler tercih işlemlerini bakanlığın \"http: //oges.meb.gov.tr/\" adresindeki tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna göre yapabilecek. Adayların tercih listesinin bir kez düzenlenecek.

Yerleştirme işlemleri için tercih süresi yarın sona erecek. Öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek. Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri \"http: //www.meb.gov.tr\", \"http: //oges.meb.gov.tr\" veya \"https: //e okul.meb.gov.tr\" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacak.

Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler ise tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan \"Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu\"nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek. Tercihler, okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.

OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir