• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çeçenistan`da İki İstişhad Eylemi Gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/dışhaberler servisi/Riyad Makaev

GROZNİ - Çeçenistan`ın başkenti Grozni`de Rus işgalcilere yönelik halk mücahidleri tarafından saldırılar gerçekleşti. Rus işgalcilerin yerel İçişleri Bakanlığın ilk verdiği bilgiye göre, mücahidler saat 13:00 sularında Benoy caddesinde bir istişhad eylemi gerçekleştirdiler. Patlama sonucunda 4 Rus askeri öldü 3`ü de yaralandı.  Görgü tanıkların verdiği bilgilere göre, Rus işgalcilerden en az 12 kişi öldü 10 üzerinden de yaralı var. Patlama bir askeri kamyon yakınında bir mayın arama sırasında meydana geldiğini anltan görgü tanığı, olay yerine gelen ambulanslar yaralıları taşıyordu dedi.

İkinci patlama olay yerine diğer birlikler geldiği zaman meydana geldi. Yerel Rus işbirlikçi yetkililerin verdiği bilgilere göre, istişhad eylemi yapanlar iki kişi. Kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. Ancak, kimlik tespiti için DNK sonucunu beklemesi gerekir dediler.

Aldığımız bilgilere göre, Grozni`de sakin bir hava var. Vatandaşlar evlere çekilmiş durumdalar. Tüm resmi yerler çalışıyor. Arabalarda kimlik kontrolleri yapılmaktadır.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir